Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Erkek ve Kız Yurtları açılış törenine katıldı.
Erdoğan'ın gideceği Boğaziçi Üniversitesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Yurt boşaltıldı, giriş çıkışlar kısıtlandı, dersler iptal edildi.
Bir grup öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aracının üstüne "çiçekler atıp, gençlik seninle gurur duyuyor” sloganları atarken bir grup öğrencinin de kayyım rektör atadığı Boğaziçi Üniversitesi ’ne öğrenciler Erdoğan’ın okula gelmesini pankartlarla protesto etti.
Taşıdıkları pankart gerekçe gösterilerek Kuzey giriş kapısı önünde en az 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Boğaziçi Üniversitesi Erkek ve Kız Yurtları Açılış Töreni'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Erdoğan: "Küresel ölçekte yıldızı giderek parlayan bir Türkiye gerçeği varken, üniversitelerimiz de buna adapte olmalı, kendilerini yenilemeli ve güncellemelidir" dedi.
"Hedefinde Akademisyenler vardı"
Yaptığı konuşmada üniversitenin akademisyenlerini hedef alan Erdoğan, “elbette bu süreçte önümüzü kesenler, önümüze engel çıkartanlar oluyor. Üniversiteleri ideolojilerinin arka bahçesi olarak görenler, üniversitelerde derebeylik kuranlar, imtiyazlarını kaybetmek istemiyor” ifadelerini kullandı.
“Linç kampanyasına maruz kalacağız ama burada güçlü olan biziz, bizim sesimiz çıkıyor”
Boğaziçi Üniversitesinde AK Partili Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, bir öğrencinin "Burada yüzlerce öğrenci arkadaşımız var, her biri sizi karşılamak için geldi. Belki yarın bir gün linç kampanyasına maruz kalacağız ama onlar bir azınlık. Burada güçlü olan biziz, bizim sesimiz çıkıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Hiç onlara kafayı takma, bak arkanda kim var?" diyerek AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir'i gösterdi.


Bir başka kişi de, "Sayın Cumhurbaşkanım, biz burada 28 Şubatları yaşadık, o zorlu günleri yaşadık. Burada sizi görünce gözlerim doluyor" diyerek teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ına kurban Erdoğan" sloganları eşliğinde Boğaziçi Üniversitesinden ayrıldı.