CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki parti heyeti, Aslanlı Yol’da bir araya gelen kalabalıkla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüşe CHP milletvekilleri, parti yöneticileri ve belediye başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı. Aslanlı Yol boyunca oluşan kalabalık, CHP’nin kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen anma programına yoğun katılım gösterdi.
Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, yürüyüşün ardından Atatürk’ün mozolesine geçerek anma törenine katılacak.
CHP’nin 9 Eylül kuruluş yıl dönümü kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen program, partinin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığın vurgulandığı sembolik anlardan biri olarak öne çıkıyor.
Kılıçdaroğlu, CHP’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı son paylaşımda da partinin tarihsel mirasına vurgu yaparak, “Altı Ok”un taşıdığı sorumluluğa dikkat çekmişti.