Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, fon soruşturmasında 5'inci dalga operasyonun gerçekleştirildiğini açıkladı. Gürlek, 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiğini, soruşturma kapsamında işlem yapılan şüpheli sayısının 217'ye ulaştığını bildirdi.

GÜNDEM 30.09.2026 15:15 Asena Ayyüce Kara 15 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Paylaş:
N

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasına ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Gürlek, soruşturmanın 5'inci dalgasında 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Açıklamaya göre soruşturmada bugüne kadar işlem yapılan şüpheli sayısı 217'ye ulaştı.

34 ŞÜPHELİ HAKKINDA KARAR

Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda soruşturmanın 5'inci dalga operasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Gürlek'in verdiği bilgilere göre soruşturma kapsamında 56 şüpheli tutuklandı, 88 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in paylaşımında yer alan açıklamanın tamamı şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, yatırımcı vatandaşlarımızın haklarının korunması ve sermaye piyasalarının güvenli ve sağlıklı işleyişinin güçlendirilmesi yönünde ortaya koyduğu irade nettir. Adalet Bakanlığı olarak, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden vatandaşımızın hakkını korumak için üzerimize düşen bütün sorumlulukları kararlılıkla yerine getiriyoruz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen fon soruşturmalarında bugün 5'inci dalga operasyon gerçekleştirilmiş, 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verilmiştir. Böylelikle bugüne kadar hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 217'ye ulaşmış, 56 şüpheli tutuklanmış, 88 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

Soruşturmaların kapsamı mevcut fonlar ve şüphelilerle de sınırlı değildir. Spekülatif ve manipülatif işlemlere konu olduğu değerlendirilen 26 hisse senedindeki hareketler ayrıntılı şekilde incelenmekte, kısa süre içerisinde olağan dışı oranlarda kazanç sağlayan kişi ve hesapların işlem geçmişleri, para hareketleri ve bağlantıları da araştırılmaktadır.

Piyasaları manipüle ederek vatandaşlarımızın birikimleri üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışanlar bilmelidir ki haksız kazancın izi sonuna kadar sürülecektir. Suçtan elde edildiği tespit edilen mal varlığı değerlerinin, kanunun öngördüğü usuller çerçevesinde TMSF bünyesinde oluşturulacak fona aktarılmasına yönelik hukuki süreçler işletilecektir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu güçlü irade doğrultusunda, yatırımcı vatandaşlarımızın haklarını korumak, sermaye piyasalarımıza duyulan güveni tahkim etmek ve sorumluluğu bulunanların hukuk önünde hesap vermesini temin etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz."

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP’li Kaya’dan MEB’e Tepki: Okulda Can Güvenliği Şart!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP’li Kaya’dan MEB’e Tepki: Okulda Can Güvenliği Şart!
WhatsApp
İhbar Hattı