Gerçek bir üretime, fabrikaya veya ihracata dayanmayan ve kapalı devre sistemlerde şişirildiğini öne sürdüğü hisse değerlerinin uzun vadede ciddi risk oluşturabileceğini belirten Can, büyük yatırımcıların nakde dönmesinin ardından ortaya çıkan maliyetin küçük yatırımcıların üzerinde kalabildiğine dikkat çekti.
Yıllarını denizcilik sektöründe geçirdiğini belirten Mustafa Can, yatırımcılara şu ifadelerle seslendi:
“Arkasında alın teri ve çarkları dönen bir üretim olmayan hiçbir kazanç vaadine kanmayın. Sanal rüzgârlarla menzile varılmaz!”
Can, küçük yatırımcıların korunması için şeffaf, denetlenebilir ve güvenilir bir finansal ekosistemin oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, yatırımcıların yüksek kazanç vaatlerine karşı dikkatli olması çağrısında bulundu.