Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'ye yönelik yeni bir siyasi operasyon yürütüldüğünü öne sürdü.
Sayan, açıklamasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte FETÖ'nün CHP üzerinden gerçekleştirmek istediği bir operasyonu öğrendiğini ve buna itiraz ettiğini iddia etti. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığını öne süren Sayan, Kılıçdaroğlu'nun yeniden göreve dönmesinin ardından partiyi FETÖ unsurlarından temizlemeye başladığını savundu.
Bu süreç sonrasında FETÖ mensupları ve destekçilerinin harekete geçtiğini iddia eden Sayan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden CHP'nin bölündüğünü ve Türkiye'ye yönelik operasyon amacıyla yeni bir siyasi parti kurulduğunu ya da kurulma aşamasında olduğunu ileri sürdü.
Savcı Sayan, geçmişte AK Parti başta olmak üzere farklı siyasi partilerde görev almış bazı isimlerin de bu sürece destek verdiğini öne sürerek, "Parti farkı gözetmeksizin hepimiz teyakkuzda olmalıyız. Ülkemize yönelik yeni bir operasyon yapılıyor." ifadelerini kullandı.
Açıklamasında dün istifa eden bir il belediye başkanına da değinen Sayan, söz konusu ismin FETÖ ile bağlantılı olduğunu iddia ederek, "İlk desteğin de ondan gelmiş olması dikkat çekicidir." değerlendirmesinde bulundu.
Özgür Özel'e de çağrıda bulunan Sayan, benzer uyarıları 16 yıl önce Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığını öne sürerek, "Özgür Özel ve beraber hareket edenler, eğer henüz bunun farkında değillerse, umarım 16 yıl dolmadan bu sürecin farkına varır ve gerekli dönüşümü yaparlar." ifadelerini kullandı.