Tanju Özcan arapça “yiyicilik” anlamına gelen “irtikap” suçlamasıyla tutuklandı
İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Özcan, gözaltına alınmadan hemen önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Memleketimde binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım. Bu benim için onurdur" demişti.

Bolu Belediyesine yönelik "irtikap" operasyonunda gözaltına alınan ve ardından dün akşam tutuklanan Belediye Başkanı Tanju Özcan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığı duyuruldu.
Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, Tanju Özcan hakkında "icbar suretiyle irtikap" suçu kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklama kararı verildiği” belirtti.

28 Şubat tarihinde Bolu Belediyesine yönelik "irtikap" operasyonu gerçekleştirilmiş, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte 13 kişi gözaltına alınmıştı.
02 Mart akşamı ise Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Süleyman Can tutuklandığı, diğer 11 zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Özcan ve Can'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi 28 Şubat sabah saatlerinde, belediye yönetiminin yerel zincir marketlerini belediyeye bağlı şirketle reklam sözleşmesi yapmaya zorladığı, aksi halde denetim ve yaptırım tehdidinde bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınmıştı.
Şimdi ister istemez akıllara “Tanju Özcan’ın ‘irtikap’ suçlamasıyla tutuklanırken, yıllardır devletin ‘ilk okul, orta okul, lise ve üniversitelerinin’ kayıt için velilerden zorla aldıkları bağışların da bir ‘irtikap’ suçu olup olmadığı sorusu geliyordu.
