42,3266$% 0,23
49,0820€% 0,43
55,7569£% 0,24
5.534,35%-0,29
9.339,00%-2,31
4.057,68%-0,70
10.698,13%1,25
฿%
$%
İstanbul Valisi Davut Gül, 2025 yılının ilk 10 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı.
Kapkaç yüzde 56, otodan hırsızlık yüzde 50, motosiklet hırsızlığı yüzde 48 ile en çok azalan suçlar arasında yer aldı.
Güvenlik güçlerinin operasyonları sayesinde ilk 10 ayda 14 bin 235 silah ele geçirildi ve tutuklanan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 arttı.
Organize suç örgütlerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurgulayan Vali Gül, 145 çete çökertildi, 1.643 kişi yakalandı, el konulan mal varlığının ise geçen yıla göre 8 kat arttığını açıkladı. Bu süreçte kurşunlama olaylarının yüzde 48 azaldığı ve örgütlerin kullandığı 1.480 sosyal medya hesabının kapatıldığı bildirildi.
Vali Gül, başarıda emeği geçen 66 bin 101 Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelini tebrik etti.
“Trafikte Olumsuz Durumlar Caydırıcı Cezalarla Azalacak”
İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yeni Trafik Kanunu’ teklifine dikkat çekti ve 2025 yılının ilk 10 ayındaki trafik ve güvenlik verilerini paylaştı.
Vali Gül, trafikteki ölümlü kaza sayısının yüzde 18, toplam can kaybının yüzde 20, yaya can kaybının yüzde 13 ve motosiklet kazalarındaki can kaybının yüzde 23 azaldığını belirtti. Ancak yaralanmalı kazalarda artış gözlemlendiğini ve kazaların yaklaşık yüzde 64’ünde motosiklet ve motorlu bisikletlerin etkili olduğunu vurguladı. Bu nedenle motosiklet denetimlerinin artırılarak devam edeceğini söyledi.




Gül, okul servisleri, ticari taksiler ve usulsüz çakarlı araçlara yönelik denetimlerin sürdüğünü ifade ederek, caydırıcı cezalar ve yeni kanun ile trafikteki olumsuz durumların ortadan kalkacağını dile getirdi.
Ayrıca Vali Gül, kaçakçılık ve sahte ürünlerle mücadeleye de değinerek, bu yılın ilk 10 ayında operasyon sayısının yüzde 21 arttığını, 2 milyar TL vergi kaybının önlendiğini ve ele geçirilen uyuşturucu ile kenevir miktarının geçen yılın iki ve üç katına çıktığını açıkladı. Vatandaşların şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni bilgilendirmesi gerektiğini de hatırlattı.
“Hanutçuluk Yapan İş Yerlerine 3-10 Gün Arası Faaliyetten Men Cezası”
İstanbul Valisi Davut Gül, turistik bölgelerde hanutçuluk (müşteriyi rahatsız etme, zorla yönlendirme) yapan iş yerlerine yönelik alınan önlemleri açıkladı.
Vali Gül, iş yerlerinin önünde sadece 50 cm mesafede müşteriye davet yapılabileceğini, yol kesmeye, yayaları engellemeye ve fiziksel temas içeren davranışlara izin verilmeyeceğini söyledi. İş yerlerinde sesli ve görüntülü kayıt yapan kameralar bulundurulacağını ve denetimlerde yaka kamerası ve drone kullanılacağını belirtti.
Alınan kurallara uymayan iş yerlerine ise kademeli olarak 3-10 gün arasında faaliyetten men cezası uygulanacak.
Gül ayrıca, düzensiz göçle mücadeleye de değinerek, Mobil Göç Noktaları sayesinde denetimlerin arttığını ve tespit edilen düzensiz göçmen sayılarının azaldığını da vurguladı.






Selim İmamoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Verdiği İfade Ortaya Çıktı












Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.