Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

"Vefa Varsa Veda Yoktur"

Cem Alemdar Albayrak'ın Kaleminden; "Enis Yavuz Yıldırım, Devlet Adamlığının, Liyakatin ve Vefanın Timsali"

DİĞER 26.03.2026 20:11 Hakan SÖNMEZ 111 okuma Okuma Süresi: 3 dk
"Vefa Varsa Veda Yoktur"
Paylaş:
N

Vefa Varsa Veda Yoktur

Enis Yavuz Yıldırım: Devlet Adamlığının, Liyakatin ve Vefanın Timsali


Meslek hayatımın 28. yılında, teşkilatımızda “vefa” kavramının yeterince kurumsallaşmadığını, hatta yok denecek kadar az olduğunu üzülerek gözlemliyorum. Bu süreçte birçok kesimin yazdıklarını okudum, her birini kendi içimde hak ve adalet süzgecinden geçirdim. Çünkü ben, öyle bir sosyal çevrenin, ekolün ve jenerasyonun hâkim olduğu bir ortamda büyüdüm. Rahmetli babamın muhabbet fedaileri, dostları her gün  sabah akşam devlet kurar, devleti yıkarlardı. Ama Devletin bekası ve nizamı her zaman en önde olurdu. O baba ocağının muhabbet kültüründen beslenerek, hayatımın her aşamasında önceliğim hep Hak, Adalet ve Devlet oldu.


Bu bakış açısıyla ilk değinmek istediğim husus, Sayın Enis Yavuz Yıldırım’ın devlet aşkı, hak ve adalet anlayışdır. Hak, Devlet ve adalet, her üçü de ağır yüklerdir; bu yükü layıkıyla taşımak her kişinin harcı değildir. Enis Bey, bu zorlu sınavlardan başarıyla çıkmış nadir isimlerden biridir.

 

17-25 Aralık, 15 Temmuz ve 6 Şubat gibi Türkiye’nin en kritik süreçlerinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün hem merkez hem de taşra personeli çok ağır imtihanlardan geçti. Özellikle 15 Temmuz’da kritik bir kurumun başında bulunarak, o kurumu sorunsuz ve büyük hasar almadan düzlüğe çıkartan lider oydu. Birçok devlet kurumu o fırtınalı dönemde ciddi sarsıntılar yaşarken, CTE adeta en kritik eşiği en az kayıpla atlattı.

 

Bu süreçler, Enis Yavuz Yıldırım’ı devletine bağlılığın, liyakatin tartışmasız üstünlüğünün, sağlam devlet terbiyesinin ve tevazunun en güçlü temsilcisi haline getirdi. O, devlete sadakatin, liyakatin mutlak önceliğinin, devlet disiplininin ve alçakgönüllülüğün en güzel örneği oldu.

 

Türkiye tarihinde aynı genel müdürlük makamına üç kez atanan ilk ve tek isim olması da tesadüf değildir. Bu, liyakatın ve güvenin somut bir nişanesidir.

 

Kurum kültürünün en kritik unsuru liderlik tutumudur. Araştırmalar da gösteriyor ki, güçlü bir kurum kültüründe liderlik, kültürün belirleyici faktörüdür. Enis Bey, devlet ve kurum kültürü konusunda gerçekten takdire şayan bir başarı sergilemiştir.

 

Düşünün ki; yaklaşık 85 bin personeli, 81 ilimizde 400’ün üzerinde ceza infaz kurumu, 400 bini aşkın  tutuklu ve hükümlü, ülke genelinde denetimli serbestlik hizmetleri ile toplam 2,5-3 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir teşkilatı yönetmek… Buna bir de mağdur aileler ve yakınları eklendiğinde yaklaşık 8 milyon insanın hayatına dokunan devasa bir sorumluluk ortaya çıkıyor. İnsanlar kendi evlatlarını bile evde idare etmekte zorlanırken, bu kadar geniş bir kitleyi adalet, güvenlik ve insan hakları dengesi içinde yönetmek hiç kolay değildir.

 

Bu perspektiften bakıldığında, teşkilatımızdaki bazı serzenişleri bir kenara koymak gerekiyor. Çünkü biz Anadolu insanları vefalı insanlarız; mayamızda vefa var. Vefasızlık ve hakkı olanın hakkını inkar etmek ne bize ne de bu toprakların insanına yakışır.

 

Biz, devletine omuz veren iradeye saygı duyarız. Devletinin yanında dimdik duran o iradenin adıdır Enis Yavuz Yıldırım.

 

Yaptığı hizmetler, gösterdiği liderlik ve ortaya koyduğu devlet adamlığı için kendisine minnettarız.  

 Yolun açık olsun Sayın Genel Müdürüm…

 

Cem Alemdar Albayrak

eb11c052-4ad2-4fd4-af01-715b7da5f40a

 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Tivi6 Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
"ÜZÜLDÜK!"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
"ÜZÜLDÜK!"
WhatsApp
İhbar Hattı