"Türk demokrasisi kendisini savunan önemli bir avukatı kaybetti."
Müsavat Dervişoğlu; "Onun al bayrağa sarılı tabutuyla aslında uğurladığımız şey demokrasimizdir,"
Hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk için Teşvikiye Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'da katıldı.
Dervişoğlu, cenaze töreninde gazetecilere açıklama yaptı.
“Türk demokrasisi kendisini savunan önemli bir avukatı kaybettiğine vurgu yağan Dervişoğlu, şunları söyledi.
“Demokrasinin önemli bir savunucusuydu ve tarihimizdeki bütün kırılma noktalarında önemli görevler üstlendi. Hep rehber olma özelliğiyle kendisini hissettirdi. Kendinden sonra yetişen bütün siyasilere de yol gösterici olma vasfıyla önemli hizmetlerde bulundu. Konuşmalarından, sohbetlerinden ziyadesiyle feyz aldığımız çok büyük bir şahsiyetti. Bana sorarsanız Türk demokrasisi kendisini savunan önemli bir avukatı kaybetti. Yaşı kaç olursa olsun, konumu ne olursa olsun onun için siyaset bir hırs alanı değildi” dedi.
Dervişoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
“Zaten Türk siyasetinde 70 yıldır var olan Sayın Hüsamettin Cindoruk ancak iki kez milletvekili olmayı talep etmiş biriydi. Onun için önemli olan şey hizmet etmek ve Türk milletine hizmetkar olabilmekti. Onun bu zamana kadar yol göstericilik yapma özelliğinden kaynaklı olan demokrasi avukatlığını üstlenmek gibi bir tarihi sorumluluğumuz var. O sorumluluğu yerine getireceğiz. Sayın Genel Başkan da söyledi, ‘Allah herkese böyle cenaze töreni nasip etsin’ diye. Ben burada kemiyetten ziyade her fikrin insanının bir araya gelmiş olmasından ziyadesiyle memnunum. Giderken bile insanları birleştiren bir şahsiyet olarak hem belleklerimizde hem yüreklerimizde yer edecek. Demokrasi adına verdikleri mücadelenin çok doğru anlaşılması için bugün söz söyleme makamında bulunan bütün siyasetçilere de önemli bir miras bıraktı. Onun al bayrağa sarılı tabutuyla aslında uğurladığımız şey demokrasimizdir, demokrasiyi daha ileriye taşıyabilecek iradedir. Vefatı bile bizim açımızdan son derece büyük bir mirastır. Ailesine, Doğru Yol Partisi camiasına, Süleyman Demirel’in yol ve mücadele arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.