“İçişleri Bakanlığı’na talimat verdim”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan APP plaka, araç içi ekran ve ses sistemlerine yönelik yeni düzenlemelerle ilgili açıklama geldi.
Türkiye’de APP plaka, multimedya ekran ve araç içi ses sistemlerine yönelik yeni trafik düzenlemeleri sonrası oluşan belirsizlik gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sürecin yeniden değerlendirilmesi için İçişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini duyurdu.
Erdoğan, uygulama sürecinin vatandaş mağduriyetine yol açmadan yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı’na talimat verildiğini ve mevcut yaptırımların uygulanması ise geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemelerin vatandaş üzerinde olumsuz etki oluşturmaması gerektiğini vurgulayarak, uygulamanın dikkatli yürütülmesi yönünde talimat verdiğini belirtti. Açıklamada, sürecin hem trafik güvenliğini sağlayacak hem de sürücüler açısından adil olacak şekilde yönetilmesi gerektiği ifade edildi.