Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

“Türkiye’nin çocuklarına yalnızca güvenlik görevlisi değil, güvenli bir gelecek borcumuz var”

“türkiye’nin çocuklarına yalnızca güvenlik görevlisi değil, güvenli bir gelecek borcumuz var”CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana gelen silahlı saldırının ardından okul güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, saldırıda öğrencilerin yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Çocuklarımızın can güvenliğini nasıl sağlayacağız?” diye sordu. Okul güvenliği toplantısında kamera, X-ray cihazı, el dedektörü ve polis görevlendirmelerinin gündeme geldiğini belirten Kaya, toplantının hemen ardından Turgutlu’da silahlı saldırı yaşandığını ifade etti. Kaya, saldırıda 11 öğrencinin yaralandığı ve iki öğrencinin entübe edildiği yönündeki bilgilere dikkat çekerek yaralı öğrencilere acil şifa diledi.

GÜNDEM 22.09.2026 12:08 Murat ATTEPE 33 okuma Okuma Süresi: 2 dk
“Türkiye’nin çocuklarına yalnızca güvenlik görevlisi değil, güvenli bir gelecek borcumuz var”
Paylaş:
N

“ÖNCE ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ KONUŞALIM”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okul güvenliği toplantısında PISA sonuçlarına da değinmesini eleştiren Kaya, “PISA puanlarını elbette konuşalım. Çocuklarımızın akademik başarısını elbette yükseltelim. Ama önce o çocukları sağ salim okula götürüp sağ salim evlerine gönderebiliyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Kaya, Turgutlu’daki saldırının tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirterek saldırganın kimliği, silaha nasıl ulaştığı, okulun neden hedef alındığı ve daha önce herhangi bir risk veya ihbar bulunup bulunmadığı gibi soruların yanıtlanmasını istedi.

“OKULUN KAPISINA GÜVENLİK YIĞARAK SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

Okul çevresinde güvenlik önlemlerinin alınmasının gerekli olduğunu belirten Kaya, sorunun yalnızca polis, kamera ve X-ray cihazlarıyla çözülemeyeceğini savundu.

Kaya, güvenli okul anlayışının; öğretmen, rehber öğretmen, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı ve sağlık görevlilerinin birlikte çalıştığı bir sistem olması gerektiğini söyledi.

CHP’nin çözüm önerilerini de sıralayan Kaya, her 50 öğrenciye bir rehber öğretmen ve psikolojik danışman görevlendirilmesini, her okulda en az bir sosyal hizmet uzmanı ve sağlık görevlisi bulunmasını istedi.

“ÇOCUKLARIMIZI YALNIZCA KURŞUNDAN DEĞİL, GELECEKSİZLİKTEN DE KORUMALIYIZ”

Çocukların yoksulluk, umutsuzluk, gelecek kaygısı, akran zorbalığı, uyuşturucu, sanal kumar ve ekran bağımlılığı gibi sorunlarla da karşı karşıya olduğunu belirten Kaya, bu sorunların yalnızca güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğini ifade etti.

Kaya açıklamasının sonunda, “Türkiye’nin çocuklarına yalnızca güvenlik görevlisi değil, güvenli bir gelecek borcu vardır” dedi. Kaya, öğrencilerin etrafında güvenlik duvarı yerine eğitim, rehberlik, psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet ve sağlık hizmetlerinden oluşan güçlü bir koruma ağı kurulması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
0 yorum
Bu haber için yorumlar kapalıdır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Manisa'da okul yakınında silahlı olay: 8 kişi etkilendi, süpheli gözaltında
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Manisa'da okul yakınında silahlı olay: 8 kişi etkilendi, süpheli gözaltında
WhatsApp
İhbar Hattı