Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "BÖLGEMİZDE BARIŞI VE GÜVENLİĞİ BİRLİKTE İNŞA ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ!"

"Gazze çocuk mezarlığına döndü, İsrail tüm bölgeyi ateşe atıyor" Siyonist ideolojinin sadece komşuların değil tüm insani değerlerin hedefinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Gazze bir çocuk mezarlığına döndü. Savaş bağımlısı İsrail hükümeti, tüm bölgemizi istikrarsızlığa sürüklemek için her türlü tahriki deniyor" ifadelerini kullandı.

POLİTİKA 28.08.2026 19:47 Sistem Yöneticisi 46 okuma Okuma Süresi: 2 dk
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "BÖLGEMİZDE BARIŞI VE GÜVENLİĞİ BİRLİKTE İNŞA ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ!"
Paylaş:
N

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Programı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Programda yaptığı konuşmada İslam dünyasının birliğine, Hz. Muhammed'in örnek ahlakına ve küresel vicdanın Gazze ile Lübnan'daki zulümlere karşı sessiz kalmasına dikkat çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  • Peygamber Sevgisi ve Ecdat Mirası: Peygamber Efendimiz'in insanlığı zifiri karanlıktan aydınlığa çıkardığını belirten Erdoğan, ecdadın asırlar boyunca İslam'ın sancaktarlığını yaptığını vurguladı. Süleyman Çelebi'nin Mevlid-i Şerif'i ve Fuzuli'nin Su Kasidesi gibi eserlerin bu sevdanın edebiyattaki en güzel nişaneleri olduğunu ifade etti.

  • Gençlere Örnek Ahlak Vurgusu: Kur'an ve Sünnet'in rehberliğinde ahlak-ı hamidiyenin hayatın merkezine konulması gerektiğine işaret eden Erdoğan, çocukların ve gençlerin Peygamber'in örnek ahlakıyla tanıştırılmasının hayati bir mesele olduğunu dile getirdi.

  • Gazze ve Lübnan'daki Zulüm: Aktörler ve senaryolar değişse de iyi ile kötünün mücadelesinin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin, Lübnan, Sudan ve Somali'de masum sivillerin ve çocukların hedef alındığını kaydetti. İsrail'in saldırılarında Lübnan'da 4 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, 12 bini aşkın kişinin yaralandığını ve 1,3 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını hatırlattı.

  • Uluslararası Topluma Eleştiri: Tarihte Hitler ve Pol Pot rejimlerine sessiz kalınmasının bedelini sivillerin ödediğini belirten Erdoğan, bugün de Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da benzer bir hatanın yinelendiğini, küresel yapıların katliamların önüne geçecek iradeyi ortaya koyamadığını ifade etti.

  • İslam Dünyasına Birlik Çağrısı: Müslümanların başkalarına umut bağlayarak bir yere varamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Biz güçlü olmak, caydırıcı olmak, hak ve hukukumuzu birlikte savunmak, bölgemizde barışı ve güvenliği birlikte inşa etmek mecburiyetindeyiz" diyerek İslam âlemine birlik, beraberlik ve ittifak çağrısında bulundu.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ HALK TV'DEN AYRILDIĞINI DUYURDU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ HALK TV'DEN AYRILDIĞINI DUYURDU
WhatsApp
İhbar Hattı