DOLAR

41,0487$% 0,52

EURO

47,8649% 0,58

STERLİN

55,4341£% 0,61

GRAM ALTIN

4.445,06%0,04

ÇEYREK ALTIN

7.241,00%0,82

ONS

3.372,79%0,03

BİST100

11.477,80%0,93

BİTCOİN

4622463฿%-1.89806

TETHER

40.98$%-0.42876

Ankara AÇIK 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • 19 Gündür aranıyordu cansız bedeni 68 metre derinden asansörle çıkarılacak

19 Gündür aranıyordu cansız bedeni 68 metre derinden asansörle çıkarılacak

İş insanı Halit Yukay’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmaları sonucu Erdek açıklarında, 68 metre derinlikte bulundu. Teknesi parçalanmış ve yarı batık halde bulunan Yukay, 4 Ağustos’ta Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere denize açıldıktan sonra kaybolmuştu. 5 Ağustos’ta deniz yüzeyinde tekne parçaları tespit edildi ve hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar, Sahil Güvenlik ve diğer ilgili birimler tarafından yürütüldü ve 19. günde Yukay’ın cansız bedeni bulundu. Deniz Polisi, Yalova’dan 7 mil açıkta, denizin 68 metre derinliğinde YenTaramalı Sonar (YTS) cihazı kullanarak Yukay’ın cenazesinin yerini tespit etti ve bir sualtı robotu (ROV) ile görüntüleme yaptı. Çalışmalar, cenaze bütünlüğünün bozulmaması amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak sürdürülüyor.

Halit Yukay’ın teknesine çarptığı iddia edilen kuru yük gemisinin kaptanı C.T., “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı.

Yukay’ın cenazesi deniz altından ‘asansör’ sistemi kullanılarak çıkarılacak. Bu sistem, daha önce de benzer denizaltı kurtarma işlemlerinde kullanılmıştı, örneğin 15 Şubat’ta Karacabey açıklarında batan “Batuhan A” yük gemisinin kayıp mürettebatının cesetleri de aynı şekilde çıkarılmıştı.

 

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ünlü Rapçi Çakal’a Silahlı Saldırı! Ameliyata Alındı

HIZLI YORUM YAP