DOLAR

38,4327$% 0.04

EURO

43,7348% -0.07

STERLİN

51,4409£% 0.37

GRAM ALTIN

4.066,35%-0,81

ÇEYREK ALTIN

6.696,00%-2,19

ONS

3.298,68%-0,61

BİST100

9.380,13%-0,56

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara PARÇALI BULUTLU 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

25 belediye görevlisi yargı önünde!

ad826x90

Eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında “terör örgütüne finans sağlama” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

ad826x90

Terör örgütü DHKP/C’ye 2014-2016 yıllarında finansal destek sağlandığı iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 34 kişi geçen ay gözaltına alınmıştı. Çoğu Sarıyer, Şişli, Ataşehir ve Maltepe belediyelerinde görevli 34 kişiden 17’si “Terörizmin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet” suçlamasıyla hakimlikçe tutuklanmış, 17 kişi hakkında da adli kontrol kararı verilmişti.

Savcılık soruşturmasını tamamladı ve eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Eski Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu çoğu eski ve yeni belediye yöneticisi 25 kişi hakkında iddianame düzenlendi. “Terör örgütüne finans sağlama” suçlamasıyla açılan davanın görülmesine önümüzdeki günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Hakkında dava açılan isimlerden Şükrü Genç, emniyete verdiği ifadesinde terör örgütü mensuplarına herhangi bir maddi destek sağlamadığını, aksine İBB ve emniyet ile Sarıyer Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu örgüte ait bir binanın yıkım işleminin yapılmasının ardından adının ”örgütün ölüm listesine eklendiğini emniyet güçlerine ilettiğini” belirtmişti. Örgüte belediye bütçesinden 500 bin lira aktarıldığına ilişkin iddiaları reddeden Genç, örgütün hedefinde biri olarak devletin koruması altında bulunduğu ve iddiaların asılsız olduğunu ifade etmişti.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İBB, İETT, İSKİ ve İSPARK’la ilgili iddialara flaş yanıt

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.