39,6801$% 0.18
45,7651€% 0.16
53,4712£% 0.19
4.296,82%0,14
7.055,00%-0,38
3.367,40%-0,05
9.203,37%1,11
฿%
$%
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2025 yılı Ana Kararnamesi’ni yayımladı. Adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 olmak üzere toplam 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 24 ilin başsavcısı değişti.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2025 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi’ni resmi internet sitesinde yayımladı. Buna göre, adli yargıda 3.698, idari yargıda 338 olmak üzere toplam 4.036 hakim ve savcı yeni görev yerlerine atandı. Kararnameyle birlikte 24 ilin başsavcısı değişti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“HSK 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitesinde yayımlandı. Aziz milletimiz adına görevlerini ifa eden, hukukun üstünlüğü, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda karar veren hâkim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Kararnamenin yargı teşkilatımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Kararname kapsamında, dikkat çeken isimler de yeni görevlerine getirildi. Gezi Parkı davasının beraat kararına itiraz eden savcı Edip Şahiner, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı.
Bir diğer atama ise basın ve sosyal medya üzerinden gündeme gelen isimlerden Hakan Aksoy oldu. Daha önce “Konuşanlar” programına katılarak dikkat çeken Aksoy, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi.
Babası merdivenlerden yuvarlamıştı… Bir gözaltı daha!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.