DOLAR

38,2552$% 0.34

EURO

43,8333% 0.15

STERLİN

51,0885£% 0.12

GRAM ALTIN

4.075,24%0,33

ÇEYREK ALTIN

6.682,00%0,64

ONS

3.326,81%0,01

BİST100

9.317,24%-0,84

BİTCOİN

3235586฿%-0.11764

TETHER

38.01$%0.00908

Ankara AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Ekonomi
  • Borsa günün birinci yarısında rekor seviyeyi gördü

Borsa günün birinci yarısında rekor seviyeyi gördü

ad826x90

ad826x90

BIST 100 endeksi, 4.435,13 puanla tüm vakitlerin en yüksek düzeyini görmesinin akabinde saat 13.00 prestijiyle evvelki kapanışa nazaran 66,54 puan ve yüzde 1,53 bedel yararıyla 4.427,49 puan oldu. Toplam süreç hacmi 41,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,62, holding endeksi yüzde 1,19 yükseldi. Dal endeksleri ortasında en çok kazandıran yüzde 4,27 ile inşaat, en çok gerileyen ise yüzde 0,88 ile turizm oldu.

Analistler, kripto para piyasasına yönelik telaşlar, Çin’de artan hadise sayıları ve ABD’de orta Kongre seçimine ait belirsizlikle global hisse piyasalarında risk iştahının düşük seyrettiğini, Borsa İstanbul’un ise müspet ayrıştığını tabir etti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık ayı toplantısına ait belirsizliklerin de sürdüğüne işaret eden analistler, beklentilerin şekillenmesi açısından bugün açıklanacak ABD’nin ekim ayı enflasyon datalarının kritik ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

ad826x90

ABD’de enflasyonun ekimde aylık yüzde 0,4 olması, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,2’den yüzde 8’e inmesi öngörülüyor. Beklentilerin gerçekleşmesi durumunda Fed’in aralık ayında faiz artırım büyüklüğünü 75 baz puandan 50 baz puana indireceğine dair fiyatlamaların güçleneceği varsayım ediliyor. Halihazırda para piyasalarında Fed’in aralık ayı siyaset faizi artırım büyüklüğüne ait beklentiler 50 baz puan için yüzde 57 ve 75 baz puan için yüzde 43 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, bugün ABD’nin enflasyon bilgilerinin yanı sıra Fed yetkililerinin açıklamaları ile yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.500 puanın direnç, 4.280 ve 4.220 düzeylerinin dayanak pozisyonunda bulunduğunu kaydetti.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İki büyük müjde yolda: Heyecanlandıran gelişme!

HIZLI YORUM YAP