Gece müziği yasağı için karar 2 yıl sonra çıktı! | Tivi 6Tivi 6

22 Şubat 2025 - 21:12

Gece müziği yasağı için karar 2 yıl sonra çıktı!

Gece müziği yasağı için karar 2 yıl sonra çıktı!
Son Güncelleme :

12 Şubat 2025 - 16:40

13 views

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında pandemi sürecinde, saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati, 10 Mayıs 2022 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesiyle saat 01.00’e uzatılmıştı. Danıştay 4. Dairesi ülke genelindeki müzik yayını yasağı saatini gece 01.00’e uzatan İçişleri Bakanlığı genelgesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs tedbirleri kalkmasına rağmen İçişleri Bakanlığı’nın 10 Mayıs 2022 tarihinde gece 01.00’den sonra müzik yasağı ile ilgili genelge çıkarmasına karşı dava açmıştı. Genelgenin iptali için açtığı davayı kazanan İlgezdi, yayımladığı videolu açıklamada şunları kaydetti:

“Geç gelen adalet adalet değildir. Pandemide hiç iş yapamayan müzisyenlerimiz için tedbirler kalktıktan sonra gece 1’den sonra müzik yasağı konmuştu. Bu haksız uygulama için yürütmeyi durdurma talebim yeni sonuçlandı. Mahkeme yürütmeyi daha yeni durdurdu. Ancak olan 13 ay yasaklarla boğuşan müzisyenlerimize ve mekanlarda çalışanlara oldu. Müzisyenlerimiz evlerine ekmek götüremezken, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamazken, 13 ayları keyfi bir kararla, kanunsuzca heba oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.