TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. | Tivi 6Tivi 6

22 Şubat 2025 - 20:17

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son Güncelleme :

20 Şubat 2025 - 9:09

TÜSİAD genel kurulunda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında ”adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla soruşturma başlatılan TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras ile soruşturmaya aynı suçlamayla dahil edilen TÜSİAD Başkanı Orhan Turan akşam saatlerinde polis eşliğinde götürüldükleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Aras ile Turan, yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı.

Orhan Turan ve Mehmet Ömer Arif Aras hakkında 13 Şubat tarihinde derneğin genel kurulunda sarf ettikleri sözler nedeniyle ‘yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şüpheliler Turan ile Aras, ifade vermek üzere polis eşliğinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Burada Savcılığa getirilen Aras yaklaşık 3 saat ifade verirken, Turan ise yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Erdoğan TÜSİAD ile ilgili açıklamalarında, TÜSİAD’ın açıklamasını, ‘haddi aşan ve buram buram provokasyon kokan açıklamalar’ olarak nitelemişti.

Erdoğan, “Demokrasilerde hiç kimse eleştirilerden azade değildir. Tutarlı olması halinde eleştirilere kulak tıkamayız. TÜSİAD zihniyeti geride kaldı. Bunlar eski Türkiye’de siyaseti dizayn ediyorlardı.

TÜSİAD yönetiminin açıklamaları sonrasında, emre amade uşak misali sıraya dizilen muhalefet figürlerini nazarı dikkate almıyoruz.

Yeni Türkiye’de haddinizi bileceksiniz. İş adamı derneğiyseniz iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, yargıyı baskı altına almaya kalkışmayacaksınız. Siyaset yapmaya hevesliyseniz ya parti kurarsınız ya da muhalefet partilerinden birini seçersiniz” diye konuşmuştu.

Savcılık yurt dışı çıkış yasağı istedi!

İfade işlemlerinin ardından savcılık Aras ve Turan’ı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Sevk sırasında Aras ve Turan’ın koluna polislerin girdiği görüldü. Aras ile Turan, yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.