ABD’den Ukrayna’ya ilk darbe! | Tivi 6Tivi 6

1 March 2025 - 18:17

ABD’den Ukrayna’ya ilk darbe!

ABD’den Ukrayna’ya ilk darbe!
Son Güncelleme :

01 Mart 2025 - 12:34

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) kaynakları, Beyaz Saray’ın Ukrayna enerji şebekesinin restorasyonuna verdiği desteğin sonlandırıldığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy’nin Beyaz Saray’da gergin geçen görüşmeleri sonunda ABD, Ukrayna’ya yapılan milyonlarca dolar değerindeki USAID yardımlarında kesintiye gitti.

USAID’in adı açıklanmayan bir yetkilisi, yaptığı açıklamada, “Bu durum, yönetimin (ABD’nin) ateşkes konusunda müzakere etme yeteneğini önemli ölçüde zayıflatıyor ve Rusya’ya, Ukrayna’yı veya geçmiş yatırımlarımızı umursamadığımız mesajını veriyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’da askeri ve ekonomik olmak üzere, iki yönlü savaş verdiğini kaydeden yetkili, “Ekonomiyi ezmeye çalışıyorlar ama USAID, enerji şebekesini güçlendirmek de dahil olmak üzere, ekonominin dayanıklı olmasına yardımcı olmada merkezi bir rol oynadı. Ukrayna hükümetine makroekonomik bir krizden kaçınmak için büyük miktarda destek sağladık.” değerlendirmesinde bulundu.

İki yetkili, USAID’in Ukrayna’dan çekilmesinin, kışın ortasında Rus füzelerinin saldırılarına maruz kalan ülkenin enerji şebekesini savunmasız bırakacağı konusunda uyarıda bulundu.

Trump yönetiminin USAID hakkında aldığı son kararlardan önce Ukrayna’da, 64 ABD’li federal çalışan ve müteahhit, bu kurum için görev yapıyordu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.