38,1201$% 0.08
43,5177€% 0.99
50,6722£% 0.4
4.019,15%1,63
6.604,00%1,48
3.280,45%1,57
9.393,79%-0,32
3190327฿%-1.66884
38.1$%0.18002
Lise öğrencileri, proje okulu uygulamasına karşı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Kadıköy Lisesi öğrencisi Ece Su, “Binlerce öğretmen hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerinden alındı. Yerlerine kimlerin atandığını da biliyoruz. Yandaş sendikaların içinden seçilen, öğrencilerle göz göze gelmekten çekinen, gerici yapılarla yakın ilişkiler kurmuş kadrolar… Hedef yalnızca öğretmenleri susturmak değil, biz öğrencileri de sessizleştirmek” ifadesinde bulundu.
Lise öğrencileri, proje okulu uygulamasına karşı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Kadıköy Lisesi öğrencisi Ece Su, “Binlerce öğretmen hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerinden alındı. Yerlerine kimlerin atandığını da biliyoruz. Yandaş sendikaların içinden seçilen, öğrencilerle göz göze gelmekten çekinen, gerici yapılarla yakın ilişkiler kurmuş kadrolar… Hedef yalnızca öğretmenleri susturmak değil, biz öğrencileri de sessizleştirmek” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın proje okulu uygulamasına karşı öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin tepkisi sürüyor. Çok sayıda lise öğrencisi de bugün Beşiktaş’ta ve Sultanahmet’teki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bugün eylem yaptı. Öğrenciler, Çemberlitaş’tan yürüyüş yaparak Sultanahmet’e ulaştı.
Sultanahmet’teki eylemde “Liseler biat etmez” yazılı pankart açılarak “Liseler bizimdir, bizim kalacak”, “Öğrenciler burada, Yusuf Tekin nerede” ve “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atıldı.
Eylemde öğrenciler sırayla konuşma yaptı. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi, öğretmenlerinin mağduriyetine tepki göstermek için toplandıklarını belirterek “Okulumuzda yıllarca çalışmış, emek vermiş, akademik ve kültürel açıdan okulumuza hizmet etmiş öğretmenlerimize böyle bir haksızlığın yapılmasına öğrenciler olarak tepkiliyiz. Aynı zamanda gelecek öğretmenlerle ilgili şeffaflık ilkesine uyulmamış, velilere ve öğrencilere bununla ilgili bir açıklama yapılmamıştır. Bu şahıslarla özel görüşmeler yapılmıştır. Bu noktada öğretmenlerimizin mağduriyeti, sürecin şeffafsızlığı ve belirsizliği öğrenciler olarak bizleri endişelendiriyor” dedi.
“Eylem yapmamıza izin verilmedi”
Özel İtalyan Lisesi öğrencisi Zeynep, direnişlerine karşın talep ettikleri sonuçlara varılamadığını vurgulayarak “Çok değerli öğretmenlerimiz hâlâ bu haksızlığa karşı mücadele ediyor. Bugün burada onların mücadelesine ses olmaya geldik. Biz İtalyan Liseli öğrenciler olarak otoritelerin tüm baskılarına rağmen okullarında eylemlerine devam eden öğretmenlerin arkasında duran ve burada bugün hakkını savunan arkadaşlarımızın yanındayız. Bugün bizim eylem yapmamıza izin verilmedi. Gerek tehditlerle gerek farklı engellemelerle sesimiz bastırılmaya çalışıldı. Her şeye rağmen pes etmiyoruz. Birlikte oldukça daha güçlüyüz. Unutmayın ki biz liseler olarak susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
“AKP’nin dizayn girişimine karşı sesimizi duyuruyoruz”
Özel Avusturya Lisesi öğrencisi Mert, şunları söyledi:
“Bugün AKP’nin yıllardır okullarımızı dizayn etme girişime karşı liseliler olarak toplandık ve sesimizi duyuruyoruz. ÇEDES programıyla, proje okullarla okullarımıza girmeye çalışanlar, bizi kendi istedikleri dindar ve kindar nesil yapmaya çalıştılar ama başaramadılar. Biz, bize dayatılanı değil, bize dayattıkları geleceksizliği, hayalsizliği değil; geleceği kurmayı, tarihi yazmayı sahiplenen liseliler olarak burada toplandık ve bu mücadelenin daha başlangıcı, devam edeceğiz. Son raddede ilerici, sendikalı, demokrat hocalarımızı okullardan göndererek kendi yandaş hocalarımızı okullarımıza sokmaya, eğitim hakkımızı gasp etmeye el uzatan Yusuf Tekin’e sesleniyorum. Yapamayacaksın. Liseliler olarak buradayız. Burada İl Milli Eğitim var. Tam karşısındayız.”
Adalet Bakanı Tunç açıkladı! DEM Parti ile görüşecek