DOLAR

39,5851$% -0.32

EURO

45,6681% -0.99

STERLİN

53,6762£% -0.71

GRAM ALTIN

4.322,05%1,03

ÇEYREK ALTIN

7.024,00%2,53

ONS

3.427,88%1,36

BİST100

9.311,88%-2,19

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AÇIK 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Tüm dünya Gazze sınırına akın ediyor

Dünyanın çeşitli noktalarından Gazze’ye yönelik ablukayı karadan delmek amacıyla başlatılan Küresel Gazze Yürüyüşü’ne katılmak üzere Kahire Havalimanı’na gelen binlerce kişi, Mısır güvenlik güçlerinin engellemeleriyle karşılaştı. Mısır askeri yetkilileri, katılımcıların havalimanından geçişine izin vermeyerek, saatlerce bekletip dar bir alanda alıkoydu.

Kocaelili Gazeteci Furkan Çalışkan, yaşananları “Bir terörist gibi bizi ülkeden deport ettiler” sözleriyle anlattı. Çalışkan, Mısır makamlarının vize onayına rağmen katılımcıları defalarca pasaport kontrolüne sokup, uzun süre beklettiklerini aktardı. Sabah saatlerinde zorla otobüslere bindirilerek havalimanından çıkarıldıklarını ifade etti.

Mısır yönetiminin sadece Türk vatandaşlarına değil, Kolombiya, Almanya, Hollanda gibi farklı ülkelerden gelen katılımcılara da aynı uygulamayı yaptığı belirtildi. İstanbul Havalimanı’na dönen yabancı uyruklu vatandaşlar için Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından bilet temin edilerek ülkelerine gönderilmeleri sağlandı, ayrıca gıda ve su desteği verildi.

Çalışkan, Mısır hükümetinin tavrını barışçıl protestoya karşı uygulanan “terörist muamelesi” olarak değerlendirdi. “72 milletten insanın barışçıl çabaları engellendi ancak bu yürüyüş Gazze için bir umut oldu. Yorulmadan sefere devam edeceğiz” dedi.

Planlanan yürüyüş kapsamında, katılımcıların Mısır’ın El-Ariş kentine ulaşarak oradan Sina Çölü üzerinden Refah Sınır Kapısı’na yürümeyi, burada kamp kurup dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefledikleri kaydedildi. Ancak Mısır’ın engellemeleri nedeniyle bu plan gerçekleşemedi.

ad826x90

Çalışkan, dünyanın farklı yerlerinden insanların Gazze’ye yönelik dayanışma gösterisinin kendisini umutlandırdığını belirterek, yürüyüşün Gazze ve Filistin halkına fayda sağlamasını temenni etti.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail’in Gazze Şeridi’nde can kaybı 55 bini aştı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.