39,4424$% 0.19
45,5827€% 0.08
53,3855£% -0.1
4.283,34%-0,02
7.039,00%0,18
3.373,75%-0,33
9.339,59%-0,11
฿%
$%
Sivas’ta üretilen milyonlarca alabalık yumurtası, farklı bölgelerde yetiştirilerek başta Rusya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyaya ihraç ediliyor. Soğuk su kaynakları sayesinde lezzeti ve besin değeriyle öne çıkan Sivas alabalığı, Norveç somonunu bile geride bırakıyor.
Sivas Su Ürünleri Birlik Başkanı Orhan Erdal Çakırer, şehirde alabalık üretiminin hızla geliştiğini ve yılda 40 milyon yumurta üretildiğini belirtti. Bu yumurtalar başta Kayseri ve Karadeniz olmak üzere farklı bölgelerde olgunlaştırılıyor ve ardından ihracata yönlendiriliyor. “Türkiye genelinde yıllık su ürünleri üretiminden 2 milyar dolarlık gelir elde ediliyor. Hedefimiz bu rakamı 4 milyar dolara çıkarmak” diyen Çakırer, Sivas’ın bu büyümede kilit bir rol üstlendiğini vurguladı.
Yeni ve modern tesislerin devreye alınacağını belirten Çakırer, “Çamlıgöze Barajı’ndaki tesis yılda 5 ton üretim kapasitesine sahip. Buradan üretilen balıklar doğrudan Avrupa’ya gidiyor. Yeni yatırımlar ve barajların değerlendirilmesiyle birlikte Sivas’ı alabalık üretiminde Türkiye’nin ilk 5 kenti arasına taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Alabalık tesisi işletmecisi Rasim Çimen ise balıkların lezzetinin sırrının soğuk sularda yavaş büyümeleri olduğunu belirtti. “Yavaş büyüyen balığın eti sıkı ve lezzetli olur. Yemi daha fazla tüketse de damak tadı açısından çok öndeyiz. Gelen herkes balığın tadına hayran kalıyor” dedi.
Beklenen oldu! ABD çatışmanın sonlanması için heyet görevlendirdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.