41,2957$% 0,26
48,3696€% 0,45
55,9379£% 0,32
4.849,14%0,44
8.015,00%0,36
3.643,25%0,27
10.372,04%-0,10
฿%
$%
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar’ın başkenti Doha’ya düzenlenen saldırının ardından diplomatik tepki gösterdi. BAE Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Abu Dabi Büyükelçisi Yossi Shelley’i Bakanlığa çağırdı.
İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Shelley’in Bakanlığa çağrılmasının amacı, Doha’daki saldırının kınanmasını iletmek olarak açıklandı. BAE tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan Haaretz gazetesinin haberine göre, Katar yönetimi BAE’den bir dizi diplomatik adım atmasını talep etti. Katar, Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini kapatmasını ve İsrail’in Abu Dabi Büyükelçisi’ni geri çekmesini istemişti.
Saldırının arka planında, İsrail ordusunun 9 Eylül’de Doha’da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırması yer alıyor. Hamas, lider kadronun suikasttan kurtulduğunu, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye’nin oğlunun, dört Hamas üyesinin ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Diplomatik çağrı, BAE ile İsrail arasındaki ilişkilerde yeni bir gerilimin habercisi olarak değerlendiriliyor ve bölgedeki siyasi dengeler açısından dikkatle takip ediliyor.
Büyükelçi Serdar Kılıç Ermenistan’a Gitti: Normalleşme Sürecinde Kritik Adım
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.