41,5985$% 0,23
48,8907€% 0,43
56,2037£% 0,24
5.174,27%0,29
8.642,00%0,89
3.877,72%0,50
11.202,39%1,73
4875098฿%3.69646
41.61$%0.03596
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılının açılışına katıldı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, hem iç politika hem de dış politikaya dair önemli mesajlar verdi.
Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Erdoğan, “Gazze savaşa doydu, bu utanç artık son bulmalı. İnsanlığın gözleri önünde yaşanan katliamların sona ermesi için uluslararası toplumun sorumluluk alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Vatanımız, bayrağımız, mukaddes değerlerimizle, özellikle Cumhuriyetimizin muhafaza ve müdafaasında aynı şekilde hepimiz biriz, beraberiz.
Mesele Türkiye ise gerisi teferruattır. Bu anlayışla hareket eden herkesin başımızın üzerinde yeri olduğunu tekrar hatırlatıyorum.
Meclisimiz milletimizin iradesini en güzel şekilde temsil etti. Yeni yasama yılının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Asıl olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muzaffer kılabilmektir. Bu mücadele iktidar ve ittifak olarak sadece bizim görevimiz değil her milletvekilimizin de asli vazifesidir.
Hepimiz biriz beraberiz. Milli egemenliğin temsil ve tecelli makamı olan TBMM’nin aynı ruh, aynı karalılık ve aynı fedakarlıkla çalışacağına yürekten inanıyorum.
Filistin davasına ömrümüzü adadık. Son nefesimize kadar Filistin davasını savunacağız. İşgale direnen Gazze’nin evlatlarını yalnız bırakmadık. Hiç şüphe duymuyorum. İnşallah tarih Gazze’deki bu omurgalı duruşumuz nedeniyle Türkiye’yi altın harflerle yazacak.
Gazze’de akan kanın durdurulması konumuz arasındaydı. Tekliflerimizi yaptık. Savaşın kazananı, adil bir barışın kaybedeni olmaz. Gazze savaşa ve yıkıma doydu bu utanç artık son bulmalı.
Hedefimiz terörün bitmesi. Adımlarımızı sadece ve sadece bu hedefe doğru atıyoruz. Mühim olan siyasi partilerin birbirini saygıyla dinlemesi. Komisyonun toplanıp her konuyu iştira etmesi Türkiye’nin yararınadır.
Müsavat Dervişoğlu’ndan CHP’ye Tepki: “TBMM Protesto Edilecek Yer Değildir”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.