41,7257$% 0,23
48,4811€% 0,44
55,9709£% 0,24
5.426,23%1,59
9.327,00%3,46
4.044,27%1,50
10.803,54%-0,10
5109174฿%-1.38125
41.72$%0.00621
AK Parti’de Teşkilat Krizi: Erdoğan’dan Sert Uyarı, 8 İl Başkanı Görevden Alındı!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti teşkilatlarından rahatsız olduğu, örgütleri “pasif kalmakla” eleştirdiği kulislere yansıdı. Parti içinde başlayan istifa dalgasının perde arkasında, gönüllü bir değişimden ziyade genel merkezin doğrudan müdahalesi olduğu konuşuluyor.
AK Parti’de son haftalarda art arda yaşanan istifalar, Erdoğan’ın teşkilatlara yönelik memnuniyetsizliğini gün yüzüne çıkardı. Parti kulislerine göre Erdoğan, “örgütleri diri tutamayan” ve “sahada yetersiz kalan” il başkanlarını tek tek görevden aldırıyor.
MERKEZ DÜĞMEYE BASTI
Elazığ, Muğla, Adıyaman, Niğde, Bitlis, Çanakkale, Ordu ve Tunceli il başkanlarının istifalarının ardından parti içinde “yenilenme” süreci hız kazandı. Ancak bu istifaların gönüllü olmadığı, genel merkezden gelen talimatla gerçekleştirildiği belirtiliyor. Erdoğan’ın “teşkilatlar pasif kalıyor, halkla bağ zayıfladı” diyerek kurmaylarına sert uyarılar yaptığı, bu doğrultuda birçok ilde yeni görev değişimlerinin planlandığı ifade ediliyor.
GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDECEK
Parti kaynaklarına göre bu süreç yalnızca ilk dalga ile sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki haftalarda yeni görevden almaların yaşanacağı, özellikle seçim hazırlığında “zayıf halka” olarak görülen illerde değişim için düğmeye basıldığı bildiriliyor. Erdoğan’ın teşkilatların sahadaki performansından, seçmenle kurulan ilişkilerden ve yerel yönetim koordinasyonundan memnun olmadığı kulislerde konuşuluyor.
SIRADAKİ İLLER GÜNDEMDE
Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehir teşkilatlarının “merkezden uyarı aldığı” öne sürülürken, Karadeniz ve İç Anadolu’daki bazı illerde de benzer değişikliklerin gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Bu durum, parti teşkilatları arasında tedirginliğe yol açmış durumda.
PARTİ İÇİNDE FARKLI GÖRÜŞLER
AK Parti içinde bu görevden almalarla ilgili iki farklı görüş öne çıkıyor. Bir kesim, “yenilenmenin kaçınılmaz” olduğunu savunarak Erdoğan’ın müdahalesini destekliyor. Diğer kesim ise bu yöntemin parti tabanında kırgınlık yaratabileceğini düşünüyor. Uzun süredir görev yapan bazı il başkanlarının “emeklerinin görmezden gelindiği” eleştirileri kulislerde sıkça dile getiriliyor.
Parti içinden bazı kurmaylar ise, “teşkilatı güçlendirelim derken içerde kırgınlıkları artırabiliriz” uyarısında bulunuyor. Erdoğan’ın 2028 seçimlerine hazırlık sürecinde teşkilatlarda güven tazelemek istediği, bu nedenle değişimlerin sert ve hızlı biçimde süreceği belirtiliyor.
Diyanet’te Üst Düzey Değişiklik: 4 Başkan Yardımcısı ve 9 Genel Müdür Görevden Alındı