41,9786$% 0,23
48,7624€% 0,44
56,1380£% 0,24
5.750,32%-2,13
9.969,00%-1,92
4.252,73%-2,35
10.454,35%-0,29
฿%
$%
Kadıköy’de bıçaklanarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümüne ilişkin yürütülen davada, bugün tutuklu yargılanan 4 sanık hakkında karar çıkması bekleniyor. Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcılık makamı iki sanık için ağırlaştırılmış hapis cezası talep etti.
SAVCILIK: “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 24’ER YIL HAPİS
Mahkemeye sunulan esas hakkındaki mütalaada, sanıklardan U.B. ve B.B.’nin “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Diğer iki sanık M.A.D. ve A.Ö. için ise “öldürmeye yardım” suçlamasıyla 15 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.
NE OLMUŞTU?
Olay, 24 Ocak’ta Kadıköy Hasanpaşa’daki tarihi Salı Pazarı’nda meydana geldi. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla kaykay malzemesi almak üzere pazara gitmişti. Burada, bisikletli bir grupla yaşanan tartışma sonucu B.B. isimli çocuk, eline geçirdiği bıçakla Minguzzi’yi 5 yerinden bıçakladı. U.B. isimli diğer sanığın da yerdeki Minguzzi’ye tekme attığı belirtildi.
Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle olay sona ererken, saldırganlar kaçtı. Ağır yaralanan Minguzzi, kaldırıldığı hastanede 17 gün süren yaşam mücadelesinin ardından, 9 Şubat’ta hayatını kaybetti.
OTOPSİ RAPORU: ÖLÜM NEDENİ İÇ ORGAN YARALANMASI
Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporuna göre, Mattia Ahmet Minguzzi’nin vücudunda üç farklı kesici alet yarası ve göğüs bölgesinde delici bir alet izine rastlandı. Ölüm nedeni olarak ise kesici aletle yapılan saldırıya bağlı iç organ yaralanması gösterildi.
DAVA SÜRECİ
Olay sonrası tutuklanan B.B. ve U.B. hakkında başlatılan soruşturmaya, aynı gün birlikte hareket ettikleri belirlenen M.A.D. ve A.Ö. de dahil edildi. Böylece dava, dört sanıklı bir dosya olarak Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.
Bir önceki celsede mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Ekim’e ertelemişti. Bugünkü duruşmada ise sanıklar hakkında nihai kararın açıklanması bekleniyor.
AYM VE YARGITAY’DAN ORTAK MESAJ: “ADALET OLMAZSA TOPLUMSAL BARIŞ DA OLMAZ”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.