DOLAR

41,9932$% 0,24

EURO

48,6156% 0,44

STERLİN

55,2883£% 0,24

GRAM ALTIN

5.397,91%1,86

ÇEYREK ALTIN

9.156,00%0,26

ONS

3.988,64%1,52

BİST100

10.830,89%-0,37

BİTCOİN

4538202฿%-3.92046

TETHER

41.99$%0.06135

Ankara AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Dünya
  • Türkiye, Kişi Başına Et Tüketiminde Dünya Sıralamasında Nerede?

Türkiye, Kişi Başına Et Tüketiminde Dünya Sıralamasında Nerede?

Dünya Nüfus İncelemesi raporuna göre Türkiye’de kişi başına düşen et miktarı 46,8 kilogramla Ukrayna, Kongo ve Zimbabve’nin gerisinde kaldı. Türkiye, et tüketiminde Afrika ülkelerinin bile altına inerken, buğday ürünlerinde kişi başına 160 kilogramla dünyada ilk 10’a girdi.

Birleşmiş Milletlere bağlı olan Dünya Nüfus İncelemesi (World Population Review) raporuna göre Türkiye, 3 buçuk yıldır savaşta olan Ukrayna’dan, Güney Afrika’dan, Zimbabve ve Kongo’dan daha az et yiyor.

Dünyanın et tüketimini gözler önüne seren araştırmada Türkiye’de kişi başına 46.8 kilogram et düşerken, Ukrayna’da 48, Kongo’da 49,1 ve Zimbabve’de kişi başına yüzde 56,6 kilogram et düşüyor.

En çok et tüketen yüksel nüfuslu ülkeler arasında ise ABD, İsrail, Avustralya ve İspanya en üst sıralarda yer alıyor. İsrail’de kişi başına 113 kilogram et düşerken ABD’de kişi başına 123 kilogram et düşüyor.

Avustralya ve İspanya’da ise kişi başına 112 kilogram ve 105 kilogram et, sofralara yetişiyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hollanda Seçimlerinde Şaşırtan Sonuç : Liberaller İlk Sırada

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

soneros latin grill balmoral resort istanbul eşya depolama kuru kayısı