42,5459$% 1,90
49,4681€% 2,21
56,0755£% 2,03
5.550,65%-1,86
9.380,00%-1,85
4.086,73%-1,84
10.565,74%-0,59
฿%
$%
Balıkesir’in Erdek ilçesinde sürdürülen altyapı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen sütun parçaları bulundu. Halitpaşa Mahallesi Muhtar Ahmet Süzgün Caddesi’nde gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkan kalıntılar, yaklaşık 1000 yıllık geçmişe sahip.
Altyapı çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan bu tarihi buluntular, uzmanlar tarafından koruma altına alındı. Kazılar, bölgedeki çalışmaların titizlikle devam etmesini sağlayan Bandırma Müze Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde yapılıyor. Ayrıca bölgenin 2’nci derece sit alanı olması nedeniyle, tüm süreç büyük bir özenle yürütülüyor.
Erdek’teki bu tarihi keşif, bölgenin geçmişi hakkında önemli bilgiler sunuyor. Uzmanlar, kazıların ilerleyen aşamalarında daha fazla bulgunun ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Yetkililer, tarihi kalıntıların korunmasına büyük önem verdiklerini ve tüm çalışmaları titizlikle sürdüreceklerini vurguladı.





Ankara’da Kontrollü Yıkımda Facia Kıl Payı Atlatıldı: Bina Bir Anda Çöktü














Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.