39,7720$% 0.03
46,7393€% 0.73
54,7840£% 0.83
4.237,06%-0,53
6.916,00%-0,66
3.328,22%-0,11
9.346,53%-0,76
฿%
$%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan AKP Anayasa Komisyonu, Beştepe’de üçüncü toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında başladı. Erdoğan, yeni anayasa süreci için 10 hukukçu görevlendirdiğini daha önce duyurmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Anayasa Komisyonu’nun kurulmasına onay vermiş, komisyonun çalışmalarına yaz boyunca devam edeceğini belirtmişti.
Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra AKP Genel Başkanvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Ali İhsan Yavuz, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Türk siyasetinin rüştünü ispat etmesine vesile olacak yeni anayasayı, evrensel ölçüleri yansıtan eksiksiz hürriyetler listesi olarak demokrasimizin envanterine katmakta kararlıyız. Dün itibarıyla 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim, şimdi bu hukukçu arkadaşlarımız çalışmaya başlayacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.
AKP Anayasa Komisyonu’nun çalışmaları, Türkiye’nin yeni anayasa hazırlık sürecinin önemli adımlarından biri olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: DEM Parti ile görüşme ne zaman?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.