41,9094$% 0,52
48,8706€% 0,83
56,3221£% 0,70
5.726,53%-1,65
9.894,00%-0,40
4.250,52%-1,78
10.208,76%-1,56
฿%
$%
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla sürdürdüğü “Afet Farkındalık Eğitimleri”ne kentin dört bir yanında devam ediyor.
“DİRENÇLİ BİR TOPLUM İÇİN AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİ ARTIRMAK ŞART”
ABB Afet İşleri Dairesi Başkanı Özkan Erel, ilçelerde düzenlenen eğitimlerin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Bu eğitimleri tüm ilçe belediyelerimizde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca eğitimlerimize STK’ler ve kreş öğrencilerimizden başlayarak devam ettiriyoruz. Bugün eğitimlerimize üniversite öğrencilerimiz de katıldı. Burada Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, afet ve acil durum yönetimi öğrencileri bulunuyor, muhtarlarımız bulunuyor ve Beypazarı Belediye’mizin çalışanları bulunuyor. Biz biliyoruz ki dirençli bir toplum yaratmak için afet farkındalık eğitimlerini artırmak şart.”
KATILIMCILARDAN ABB’YE TEŞEKKÜR
Eğitime yoğun ilgi gösteren katılımcılar ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:
-Emre Çalışkan: “Hem ülkemizdeki aktif fay hatları hakkında bilgi veriliyor hem de afetlerin insanların yaşamındaki etkileri hakkında kapsamlı bilgi veriliyor. Gayet güzel bir eğitim hem personel için hem öğrenciler için. Ülkemizde bir deprem ülkesi olduğu için devamlı bilgilendirmeler olması gerektiğini düşünüyorum.”
-Ayşenur Cengiz: “Afet farkındalığı özellikle öğrenciler açısından önemli çünkü gelecek nesile biz ışık tutacağız. Tatbikatlar, eğitimler, bilgiler bizim için hayati önem taşıyor. Olaylara karşı tepkisel değil de önleyici yaklaşmak, bir olay olmadan önce onu tespit edip buna göre önlemlerimizi almak bizim için hayati önem taşıyor.”
Yürekleri Isıtan Dayanışma Askıda Fatura
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.