40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
฿%
$%
CHP Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Aşkın Genç, Pençe-Kilit Harekâtı’nda mağara operasyonunda metan gazı nedeniyle şehit olan 12 askerle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Genç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.
CHP’li Genç, olayla ilgili kamuoyunda oluşan soru işaretlerine dikkat çekerek, “Temel önlemlerin alınmadığına dair iddialar, olayın ihmal boyutunu gündeme getirmektedir” dedi. Genç, metan gazının kapalı alanlarda ölümcül risk taşıdığını hatırlatarak, bu tür alanlara girişte çok sıkı güvenlik prosedürlerinin uygulanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
Genç’in gündeme getirdiği sorular arasında şu maddeler öne çıktı:
Operasyon öncesi gaz ölçümü yapılmış mıdır?
Kişisel koruyucu donanım sağlanmış mıdır?
İdari veya teknik soruşturma başlatılmış mıdır?
Mağara girişinde sağlık personeli bulundurulmuş mudur?
Bakanlık şeffaf bir rapor yayımlayacak mıdır?
Genç ayrıca, operasyona dair planlamadaki zaafların ve önleyici tedbirlerin yeterliliğinin incelenmesi gerektiğini söyledi.
8.8’lik Deprem Sonrası Hawaii ve ABD’de Tsunami Alarmı: Tahliyeler Başladı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.