140’tan fazla milliyetin bir ortada çalıştığı BAT, yeniliği, yaratıcılığı ve farklı düşünme biçimlerini teşvik etmeyi sürdürürken, Türkiye operasyonlarında hayata geçirdiği öncü proje ve uygulamalarla da çeşitlilik ajandasını güçlendiriyor. Kapsayıcılık ve çeşitlilik yaklaşımını, faaliyetlerinin merkezine yerleştiren BAT Türkiye, bu kapsamda alandaki bayan çalışan sayısını da artırmayı sürdürüyor. BAT Türkiye’nin alandaki birinci bayan bölge müdürünün akabinde, saha satış tarafındaki birinci bayan süpervizörleri de İstanbul ve Antalya’da çalışmaya başladı. Bayan bayilerine özel çok sayıda aktiflik gerçekleştiren BAT Türkiye, Asya, Kocaeli, Adapazarı ve Bursa’da toplam 130 bayan bayisiyle hem motivasyonlarını artırmak hem de alandaki bağlantı hünerlerini kuvvetlendirmek ismine bir ortaya geldi.

Global sürdürülebilirlik ajandaları kapsamında eşitliğe çok ehemmiyet verdiklerini tabir eden BAT Türkiye Kafkaslar ve Kuzey Kıbrıs İnsan Kaynakları Yöneticisi Güliz Dalaman Yakmacı, hem Ulusal Eşitlik Standardı (NES) hem de Global Eşitlik Standardı (GES) sertifikalarını almaya hak kazanan birinci tütün şirketi olduklarının altını çizdi. Yakmacı, BAT’daki çeşitlilik ajandasının örnek teşkil edecek kapsamda olduğunu tabir ederek, “Farklı ülkeleri, farklı kültürleri, farklı dallardan farklı bakış açılarını bünyemize  dahil ederek fark yaratıyoruz. BAT’de üst seviye idare de dahil 140’tan fazla farklı milliyetten beşerle çalışıyoruz. Çeşitliliğe paha veriyor, yeniliği, yaratıcılığı ve farklı düşünme biçimlerini teşvik ediyoruz” diye konuştu.

BAT olarak,Top Employers Institute tarafından her yıl milletlerarası seviyede gerçekleştirilen, patronların çalışanlarına sunduğu şartları kıymetlendiren bağımsız araştırma sonucunda 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında üst üste 5 sefer Türkiye ve Avrupa’nın En Güzel Patronu (Top Employer) Sertifikaları’nı kazandıklarını tabir eden Yakmacı, “2021 ve 2022 yıllarında, Top Employer seçilmemizin yanı sıra, Top Employer Institute tarafından Türkiye’nin En Uygun 3 iş vereni ortasında gösterildik. Türkiye’den gerçekleştirdiğimiz yüksek ölçekli ihracatla bir yandan ülkemiz iktisadına katkıda bulunurken, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından layık görüldüğümüz “İhracatın Güçlü Kadınları” ödülüyle de bu mevzudaki öncü rolümüzü ortaya koyduk” dedi.

Güliz Dalaman Yakmacı, 2022 yılında Women@TCNC ismini verdikleri birinci bayan network kümesini hayata geçirdiklerini söz ederek, şunları söyledi:

“Bu küme ile bayan çalışanlarımız ortasında bağlantı, etkileşim ve dayanağın artmasını hedefliyoruz. Bu kümeyle birlikte tüm çalışanlarımızın çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda farkındalıklarını artıracak etkinliklere imza atacağız. Genç bayan önderleri desteklemek gayesiyle da birçok aktiflikte yer alıyor, BAT önderleriyle mentorluk programlarına takviye sağlıyoruz” diye konuştu.

‘2025 YILINA İDAREDEKİ BAYAN ORANININ YÜZDE 45’E ULAŞMASI HEDEFLENİYOR’

Güliz Dalaman Yakmacı, BAT olarak globalde 2025 yılına kadar bayan çalışan oranının idare düzeyinde en az yüzde 45, üst idare düzeyinde ise yüzde 40 oranlarına ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Daha kapsayıcı ve çeşitlilik sağlayacak uygulamalarla iş süreçlerini geliştirme üzerine faaliyetlerini sürdürdüklerini tabir eden Yakmacı, liderlik gruplarının yüzde 50 oranında farklı uluslardan gelen çalışanlardan oluşması ve üst idare gruplarının yüzde 24’ünün geçmiş çalışmalarında farklı kesim tecrübelerine sahip olmasının da gayeleri ortasında yer aldığını belirtti. 

Güliz Dalaman Yakmacı, “Tüm bu gayeleri gerçekleştirdiğimizde daha eşit ve daha kapsayıcı bir dünya yaratılmasına sağladığımız katkı, bizim en büyük başarımız olacak. Mevcut durumda Türkiye’de bayan çalışan oranımız orta kademede yüzde 45, üst kademede ise yüzde 36. Yaptığımız çalışmalarla bu sayıları en kısa müddette hedeflediğimiz sayılara çekmek istiyoruz” dedi.

Daha Fazlası

+ Yorum Yok

Yorum ekle