DOLAR

41,2954$% 0,26

EURO

48,4147% 0,45

STERLİN

55,9830£% 0,32

GRAM ALTIN

4.850,43%0,47

ÇEYREK ALTIN

7.995,00%-0,14

ONS

3.647,15%0,38

BİST100

10.321,34%-0,59

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AÇIK 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • ‘’Ben Kemal; Geri Geliyorum, Yol Haritamız Hazır!’’

‘’Ben Kemal; Geri Geliyorum, Yol Haritamız Hazır!’’

CHP’de “şaibeli kurultay” davasında sona yaklaşıldı. 38. Olağan Kurultay ve İstanbul İl Kongresi’nde delegelere menfaat sağlanarak iradelerinin fesada uğratıldığı iddialarıyla açılan davalarda kritik gün yaklaşıyor. İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin davada mahkeme, eski milletvekili Gürsel Tekin’i kayyum olarak atamıştı. Şimdi gözler, 15 Eylül Pazartesi günü görülecek ve CHP Genel Merkezi için karar çıkması beklenen davaya çevrildi.

Olası bir “mutlak butlan” kararıyla kurultayın yok hükmünde sayılması, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden devreye girmesinin önünü açacak. Yıllarca partisini büyük bir özveriyle yöneten Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte izleyeceği yol haritası da netleşmeye başladı.

Kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu, kararın ardından ilk günlerde genel merkeze gitmeyerek sağduyulu ve sakin tavrını koruyacak. Tepkilerin dinmesini bekledikten sonra adım atacak olan Kılıçdaroğlu, bir kez daha krizleri yönetme tecrübesini gösterecek. 21 Eylül’de yapılması planlanan olağanüstü kurultaya ilişkin süreci de yakından takip edecek.

Genel merkeze döndüğünde ise Kılıçdaroğlu’nun ilk adımı parti içindeki temizlenme süreci olacak. Yolsuzluk iddiaları bulunan isimleri uzaklaştırarak CHP’yi yeniden halkın güvenini kazanacak bir yapıya kavuşturması bekleniyor.

Parti yönetiminde de köklü bir değişiklik öngörülüyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK’yı daraltarak yalnızca güven duyduğu 5-6 kişilik bir ekiple çalışmayı planlaması, disiplinli ve etkin bir yönetim anlayışını ortaya koyuyor. Parti Meclisi yalnızca zorunlu hallerde toplanacak, böylece karar alma mekanizmaları hız kazanacak.

ad826x90

Tüm bu adımların ardından Kılıçdaroğlu’nun en dikkat çekici hamlesi ise yeniden aday olmadan CHP’yi kurultaya götürmek olacak. Kendi makam hırsından arınmış bir şekilde, partisini geleceğe taşımayı önceleyen bu yaklaşım, Kılıçdaroğlu’nun “parti için kendinden vazgeçen lider” imajını pekiştirecek.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İYİ Parti’den Yeni Reklam Filmi: “Yarın Seninle Başlar”

HIZLI YORUM YAP