37,9909$% -0.46
43,5677€% -0.59
50,9012£% -0.02
4.052,48%-1,12
6.687,00%-0,53
3.321,35%-0,65
9.396,02%1,40
฿%
$%
CHP’nin son kurultayında Berhan Şimşek’in ‘zamanında başvuru yapmadığı’ ve ‘yeterli delegeden imza toplayamadı’ iddia edilmiş, Şimşek aday olamamıştı. Şimşek’in kurultayın iptali için YSK’ya itiraz ettiği iddia edildi.
CHP’de 6 Nisan Pazar günü yapılan olağanüstü kurultayda Özgür Özel rekor oyla yeniden genel başkan seçilirken, Berhan Şimşek’ten dikkat çeken bir hamle geldi.
Gazeteci Nuray Başaran, TGRT’de kurultaya ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz başvurusu yapıldığını duyurdu.
CHP İstanbul eski Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek, CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkan adaylığı için yeterli imzaya ulaştığını ancak divanın başvurusunu kabul etmediğini söylemişti.
‘İMZA TOPLUYORUZ, 1 SAAT SONRA 6 İMZA GERİ ÇEKİLİYOR’
Delegelerin kararıyla genel başkanlık için aday olmaya karar verdiğini belirten Şimşek, “İmzaları topluyoruz, aradan bir saat geçiyor, 5 imza, 6 imza geri çekiliyor. Büyük baskı altında, büyük bir uğraşla, bir saatlik uykuyla ve konuşma metnini yazarak salona geldim. Partililer de delegeler de şahit, salondan içeriye girebiliyor musunuz? Arkadaşlar içeriye 5 dakika geç girdi. İnanılır gibi değil” dedi.
Mahmut Tanal’dan adalet nöbeti