DOLAR

39,6801$% 0.18

EURO

45,7468% 0.12

STERLİN

53,5704£% 0.38

GRAM ALTIN

4.292,01%0,03

ÇEYREK ALTIN

7.043,00%-0,60

ONS

3.368,73%-0,01

BİST100

9.160,10%0,64

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AÇIK 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • Bursa’da milyon dolarlık gökdelenlerin ortasında buğday hasadı

Bursa’da milyon dolarlık gökdelenlerin ortasında buğday hasadı

Bursa’nın hızla gelişen ilçesi Nilüfer’de modern kentleşmenin simgesi olan milyon dolarlık gökdelenler, rezidanslar ve markalı kafelerin tam ortasında yaklaşık 5 dönümlük bir buğday tarlası, tarımın geleceği için verilen sessiz mücadelenin simgesi oldu. 23 Nisan Mahallesi’nde yer alan ve imarlı dönümü 25-30 milyon liraya ulaşan bu alanda, üreticiler toprakla kurdukları bağı sürdürerek yaklaşık 3 ton buğday hasadı yapmayı hedefliyor.

Bursa’nın yoğun göç alması, sanayileşme ve konut baskısının özellikle Nilüfer’de tarım alanlarının hızla azalmasına neden oluyor. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Fevzi Çakmak, “Nilüfer’in en gözde yerlerinde bile tarım devam ediyor. Ancak arazi fiyatlarının yükselmesi ve hızlı kentleşme tarımı tehdit ediyor” dedi.

Pandeminin tarımın önemini ortaya koyduğunu belirten Çakmak, “Tarım alanlarımız imar ve kaçak yapılarla yok oluyor. Son 17 yılda Bursa’da tarım alanlarının yüzde 12’si, yani 51 bin hektardan fazlası elden çıktı. Nilüfer’de bu durum daha belirgin” ifadelerini kullandı.

Çakmak, ayrıca son bir yılda 3 bin 300 hektar büyüklüğündeki tarım alanının imara açıldığına dikkat çekerek, “Tarım alanlarının yerini AVM’ler, sanayi ve lüks konutlar alıyor. Genç nüfusun tarıma yönlendirilmesi şart” dedi. Nilüfer’de halen yeni imar alanlarının önemli kısmının tarım arazisi olduğunu ve yerel yönetimlerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

15 yaşındaki Türk piyanist Arya Su Gülenç Almanya’da birinci oldu

HIZLI YORUM YAP