DOLAR

42,5012$% 0.15

EURO

49,1901% -0.27

STERLİN

56,2221£% -0.15

GRAM ALTIN

5.706,25%0,57

ÇEYREK ALTIN

9.418,00%0,07

ONS

4.174,69%0,40

BİST100

10.893,09%-0,48

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara PARÇALI AZ BULUTLU 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • “Çocuklarda Beta Enfeksiyonu Alarmı: Boğaz Ağrısı Grip Değil!”

“Çocuklarda Beta Enfeksiyonu Alarmı: Boğaz Ağrısı Grip Değil!”

Kış aylarının gelmesiyle birlikte çocuklarda boğaz ağrısı ve ani ateş şikâyetlerinde belirgin bir artış gözlemleniyor. Uzmanlar, bu belirtilerin çoğunlukla grip ile karıştırıldığını belirterek, özellikle okul döneminde görülen BETA enfeksiyonu vakalarına karşı aileleri uyarıyor.

Okullarda Yayılım Hızlanıyor

Dr. Kuzucu, son haftalarda polikliniklerde boğaz ağrısı şikâyetiyle başvuran çocuk sayısında ciddi bir artış olduğunu ifade ediyor. “Bir sınıfta bir çocukta beta enfeksiyonu görüldüğünde kısa süre içinde birkaç çocuk daha aynı şikâyetlerle bize geliyor. Ailelerin çocuklarını yakından takip etmesi çok önemli” diyor.

Her Boğaz Ağrısı Grip Değildir

Beta enfeksiyonu belirtileri genellikle gripten farklıdır. Uzmanlara göre, ani ateş, belirgin boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü öne çıkan belirtiler arasında yer alıyor. Öksürük gibi klasik grip semptomları eşlik etmiyorsa, ailelerin “İki gün bekleyelim geçer” yaklaşımı yerine vakit kaybetmeden doktora başvurması gerekiyor.

ad826x90

Erken Teşhis ve Tedavi Önemli

Dr. Kuzucu, doğru zamanda başlayan tedavinin hem çocukların şikâyetlerini hızla azalttığını hem de bulaş riskini düşürdüğünü belirtiyor. “Beta enfeksiyonu ihmal edilmemeli; tedavi süresi çocuğun okula dönüşünü de kısaltıyor” diyor.

Aileler, kış boyunca çocuklarının her boğaz ağrısını grip sanmamalı ve belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurmalı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İzmir’de Zayıflama Kahvesi Faciası:Kalbi Durdu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

soneros latin grill balmoral resort istanbul eşya depolama kuru kayısı