42,4494$% 0.06
49,1808€% 0.08
56,1425£% 0.4
5.682,51%0,85
9.427,00%0,38
4.166,82%0,85
10.914,65%0,53
฿%
$%
GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gazze’deki insani krizin çözümü ve ateşkes sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte öncü rol üstleneceğini belirterek, “Gazze’ye önce ben gideceğim” dedi.
“GAZZE SÜRECİNİN LOKOMOTİFİ TÜRKİYE’DİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dış politikada artan etkinliğine dikkat çekerek, Filistin-İsrail sorununda liderlik ettiklerini söyledi. “Türkiye, hem bölgedeki etkin diplomasiyle hem de insani yardım tecrübesiyle Gazze sürecinin lokomotiflerinden biridir” ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye’nin lafta değil, fiilen de sahada olduğunu vurguladı. Erdoğan, istihbarat ve diplomasi kanallarının koordinasyon içinde çalıştığını belirterek bölgede görev yapan tüm ekiplere teşekkür etti.
FİLİSTİN’DE SEVİNÇ HAVASI
İsrail’in iki yıldır Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırıların “yıkım, soykırım ve vahşet” olduğunu söyleyen Erdoğan, ateşkes süreciyle birlikte bölgede umut havası oluştuğunu ifade etti. “Filistinli kardeşlerimiz özellikle Hamas, barışa hazır olduklarını gösterdi. Gazze’de buruk da olsa ilk defa yüzler gülmeye başladı” dedi.
Erdoğan, İsrail hükümetine de çağrıda bulunarak, “Attığı imzanın arkasında durmalı, saldırgan politikalara son vermeli, yardım girişlerinde hiçbir pürüz çıkarmamalıdır” dedi. İki devletli çözümün geciktirilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Bu, Müslümanı, Hristiyanı ve Musevisiyle tüm halklar için en hayırlı yoldur” ifadelerini kullandı.




“GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da Filistinli kardeşlerimize sahip çıkacağız” dedi. Erdoğan, “Kim ne derse desin, Gazzeli mazlumları sevindiren her çaba, her imza, her adım bizim için de makbuldür. Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz” şeklinde konuştu. Gazze’deki kadın ve çocukların yaşadığı acıların kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Gazzeli yetimlerin, öksüzlerin, evladını toprağa vermiş o yüreği yanık anne babaların samimi duaları bizim için en büyük bahtiyarlıktır” dedi.
CHP’YE SERT ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ABD ziyaretiyle ilgili açıklamalarına da sert tepki gösterdi. “Kendileri rüşvetsiz selam dahi almadıkları için aynı çamuru bize de bulaştırmaya kalktılar. Gazze’yi bile kirli siyasetine alet etti. Sonuçta yalanı elinde patlayan, mahcup olan yine kendisi oldu” dedi.
Erdoğan, Meclis açılışında çekilen bir fotoğraf üzerinden yapılan eleştirileri de “zihniyet sorunu” olarak değerlendirdi. “Sadece bir fotoğraftan dolayı eski ittifak ortaklarına bunu yapanlar, Allah korusun, ellerine güç geçtiğinde bu millete ne yapmaz?” ifadelerini kullandı.
“MİLLET HER ŞEYİN FARKINDA”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın süreci yakından takip ettiğini belirterek, “Milletimiz kimin samimi, kimin rol yaptığını görüyor. Biz, sahada ve masada hakkı savunmaya devam edeceğiz” dedi.




Bahçeli’nin Arazisini Bağışladığı Cemevi Açıldı










Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.