Dervişoğlu’ndan TÜSİAD çıkışı: Hatası konuşmak değil, geç kalmaktır! | Tivi 6Tivi 6

22 Şubat 2025 - 14:07

Dervişoğlu’ndan TÜSİAD çıkışı: Hatası konuşmak değil, geç kalmaktır!

Dervişoğlu’ndan TÜSİAD çıkışı: Hatası konuşmak değil, geç kalmaktır!
Son Güncelleme :

19 Şubat 2025 - 12:37

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TÜSİAD ile iktidar arasında tartışma yaratan açıklamalara ilişkin olarak, “TÜSİAD bunları söyleme hakkına sahiptir. Bence sorun bunları söylemek için çok geç kalmalarıdır. Kısa dönemli karlılıkları için uzun dönemli demokratik ve sosyal düzenin yıkılıp tarumar olmasını oturup beklemeleridir. Tek tek bir avuç insanın zenginliği, refah ve güvenliği değil, toplumun genel refah, güvenlik ve zenginliği, yani mutluluğu dikta rejiminden mi geçer diye sormak lazım. TÜSİAD’ın hatası konuşmak değil, geç kalmaktır. Umuyorum ki cesaretle dile getirdikleri doğruların, cesaretle arkasında da dururlar” dedi.

“TÜSİAD’ın hatası konuşmak değil, geç kalmaktır”

TÜSİAD açıklama yapar, darbeden, vesayetten bahsederler. Bakalım, ne demiş TÜSİAD? ‘Hukukun üstünlüğünün yok edilmesi yatırım ortamını olumsuz etkiliyor. Enflasyonla mücadelede tüm kesimlerle toplumsal mutabakat sağlanmalıdır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığından taviz verilmemelidir. Kamu harcamalarının verimsiz kullanımı ve kayıt dışı istihdam bütçe açıklarını artırıyor ve gelir adaletini bozuyor’ diyor. Hangisi yanlış? Burada yanlış yok, aksine söylenecek daha çok şey vardır. Peki TÜSİAD bunları demek hakkına sahip mi? Tüzüğünde, ‘Rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar’ diyor. Bu tüzük, resmi kayıtlarda yer alıp, ilgili makamların denetiminden geçtiğine göre, TÜSİAD bunları söyleme hakkına sahiptir. Bence sorun bunları söylemek için çok geç kalmalarıdır. Kısa dönemli karlılıkları için uzun dönemli demokratik ve sosyal düzenin yıkılıp tarumar olmasını oturup beklemeleridir. Tek tek bir avuç insanın zenginliği, refah ve güvenliği değil, toplumun genel refah, güvenlik ve zenginliği, yani mutluluğu dikta rejiminden mi geçer diye sormak lazım. 85 kişinin değil, 85 milyonun zenginliği ihale, imar, inşaat, rant düzeninden mi geçer, yoksa girişim, mülkiyet ve ticaretin özgürce yapılması ve hukukla korunmasından mı? Hukuk olmayan yerde zenginlik, ekmek olmaz. Zengin-fakir demeden, Türkiye’nin sokaklarında, bankalarında ya da borsalarında güven varsa o ülke büyür ve zenginleşir. Aksi halde ne zengin zengin kalabilir, ne de mutlu mutlu kalabilir. TÜSİAD’ın hatası konuşmak değil, geç kalmaktır. Umuyorum ki cesaretle dile getirdikleri doğruların, cesaretle arkasında da dururlar.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.