39,6248$% 0.01
46,0694€% 0.3
54,0082£% 0.66
4.222,12%-1,59
6.924,00%-1,61
3.315,07%-1,58
9.448,90%3,36
฿%
$%
FETÖ’ye yönelik büyük çaplı operasyonlarda Emniyet ve TSK’dan çok sayıda isim gözaltına alındı. İstanbul ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında, 174’ü muvazzaf 176 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında albay, yarbay ve binbaşıların da bulunduğu belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul merkezli 14 ilde emniyet içinde yapılanmaya yönelik operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi’nin koordinasyonunda düzenlenen baskınlarda:
13’ü aktif görevde
6’sı ihraç edilmiş
2’si sözde mahrem imam olmak üzere toplam 21 polis gözaltına alındı.
Şüphelilerin, FETÖ’nün gizli haberleşme yöntemleriyle örgütsel bağlantılarını sürdürdüğü ve emniyet teşkilatındaki yapılanmayı organize ettikleri iddia edildi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve belgeye el konuldu.
Gözaltına alınan kişilerin sorguları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde devam ederken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.
FETÖ operasyonlarının bu kez eş zamanlı olarak hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de emniyet teşkilatı içinde yapılması dikkat çekti. TSK’daki operasyonun hedefinde yüksek rütbeli subaylar yer alırken, emniyet ayağında halen görevde olan polislerin bulunması, yapılanmanın aktifliğine işaret ediyor.
Özgür Özel: “CHP birinci parti ama saldırı altında”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.