DOLAR

39,7684$% -0.33

EURO

46,6422% -0.55

STERLİN

54,4611£% -0.57

GRAM ALTIN

4.192,97%-0,17

ÇEYREK ALTIN

6.767,00%-2,25

ONS

3.280,40%0,20

BİST100

9.907,86%5,35

BİTCOİN

4282530฿%-0.77821

TETHER

39.77$%-0.3587

Ankara PARÇALI AZ BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • En düşük emekli maaşında büyük beklenti belli oldu

En düşük emekli maaşında büyük beklenti belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 3 Temmuz’da açıklanacak TÜİK verilerinin ardından, en düşük emekli maaşı için yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini verdi.

Güler, “Geçen hafta itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir görüşme yaptık. Bu kapsamda ilgili kurumlardan gerekli etki analizleri için bilgi istedik. Bu verilerin ulaşmasıyla birlikte çalışma daha somut bir hal alacak” dedi.


Şu anda yürürlükte olan en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL seviyesinde bulunuyor. Bu rakamın yeniden düzenlenmesi durumunda yaklaşık 3 milyon 716 bin emekli doğrudan etkilenecek. Zam oranları, 3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon verileriyle birlikte netleşecek.


Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Güler, “Tahminimce Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilgili kanun teklifimiz görüşülmeye başlanacak. Oranlar açıklandıktan sonra nihai değerlendirmeyi yapıp, rakamı netleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


Enflasyon farkına ek olarak emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği de merak konusu. Bu konuda gelen soruları yanıtlayan Abdullah Güler, “Şu anda etkilenen emekli sayısı ve zam oranlarının ortaya çıkmasını bekliyoruz. Oranlar yayınlandığında refah payı konusu da ayrıca değerlendirilecek” açıklamasında bulundu.

ad826x90


3 Temmuz’da açıklanacak TÜİK enflasyon verileriyle birlikte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı ve refah payı netleşmiş olacak. Hükümetin yeni düzenlemesi, milyonlarca emeklinin maaşında artış beklediği kritik bir döneme işaret ediyor.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kabine Toplantısı’nda hangi konular ele alındı?

HIZLI YORUM YAP