38,7035$% -0.18
43,4519€% 0.12
51,7049£% 0.35
4.011,38%1,28
6.638,00%1,32
3.224,39%1,49
9.541,30%-1,65
฿%
$%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Putin’in çağrısının ardından Türkiye’ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
Zelenskiy, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan tarafından giriş kapısında karşılandı. İki lider, Türk ve Ukrayna bayrakları önünde fotoğraf çektirerek dostluk mesajı verdi.
Basına kapalı yapılan ikili görüşmede, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı. Görüşmenin ardından liderler, heyetler arası çalışma yemeğinde bir araya gelecek.
Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki son gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alındığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin acil ateşkes ve barış müzakerelerinin başlatılması yönündeki net tutumunu vurguladığı belirtildi. Türkiye’nin arabuluculuk rolü ve bölgedeki istikrar için attığı adımlar da görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer aldı.
Zelenskiy’nin ziyareti, Türkiye’nin savaşın sona erdirilmesi ve diplomatik çözüm çabalarına verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarken, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi açısından da kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Trump’tan Katar’a 10 milyar dolarlık yatırım kararı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.