DOLAR

39,9952$% 0.33

EURO

46,9819% 0

STERLİN

54,5985£% 0.25

GRAM ALTIN

4.265,87%-0,19

ÇEYREK ALTIN

6.933,00%0,22

ONS

3.319,16%-0,47

BİST100

10.107,68%-1,64

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AZ BULUTLU 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • Erdoğan ve DEM Parti Heyeti buluşmasında neler konuşuldu?

Erdoğan ve DEM Parti Heyeti buluşmasında neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00’te başlayan toplantıda DEM Parti TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yaklaşık bir saat süren zirve, Türkiye’nin terörle mücadelesi ve çözüm arayışları açısından kritik bir eşik olarak değerlendiriliyor.

“Terörsüz Türkiye” Süreci Gündemdeydi

Zirve öncesi kulislerde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı “Terörsüz Türkiye için yeni bir dönem başlatılmalı” çağrısının ardından hükümet ile DEM Parti arasında yeni bir diyalog zemini kurulabileceği konuşuluyordu.

Bu çerçevede İmralı ile temas halinde olduğu belirtilen DEM Parti heyetinin, son dönemde PKK’nın silah bırakacağına dair gelen açıklamaları gündeme taşıdığı ve çözüm süreci benzeri bir diyaloğun yeniden başlaması yönünde taleplerini ilettiği ifade ediliyor.

DEM Parti: “İrade Devam Ediyor”

Görüşme sonrasında DEM Parti tarafından yapılan kısa açıklamada, “Görüşmede süreç konusunda iradenin devam ettiği vurgulandı” denildi. Bu açıklama, Ankara kulislerinde sürecin tamamen kapanmadığı, aksine yeni bir kanalın açık tutulduğu şeklinde yorumlandı.

Zirve Neyi Değiştirir?

Kritik görüşme, 2015 yılında sona eren çözüm sürecinden bu yana devlet ile HDP/DEM çizgisindeki siyasi yapı arasında gerçekleşen en üst düzey temaslardan biri olarak dikkat çekiyor. Görüşmenin hem iç siyasetteki gerilimi düşürme hem de terör örgütünün silahsızlanması sürecinde yeni bir yol haritası oluşturma ihtimali taşıdığı belirtiliyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Vekil Gamze Akkuş İlgezdi havalimanı yolunda kaza geçirdi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.