40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
฿%
$%
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trendyol’un Baykar, ADQ ve Ant International ile imzaladığı mutabakat zaptını sert sözlerle eleştirdi. Usta, bu iş birliğinin perde arkasında büyük bir kıyak olduğunu savundu.
Usta paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“TÜRKİYE’DE YOLSUZLUK VE HIRSIZLIK BİTMİYOR!‼️
Çinli Trendyol’a yapılan kıyağın nedeni anlaşıldı.
“Trendyol, Baykar, ADQ ve Ant International, Türkiye pazarına yönelik yeni nesil bir finansal teknoloji platformu kurmak amacıyla mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.”
Hatırlayın:
Geçtiğimiz yıl yapılan bir değişiklikle Çinli Trendyol her yıl 46 milyar TL (1,5 milyar dolar) ceza ödemekten kurtarılmıştı.
Şu stratejik ortaklığa yakından bakalım;
Baykar’ı biliyoruz, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar.
@Selcuk
Trendyol, ülkemizdeki Çinli e-ticaret tekeli.
ADQ, bizim vatandaşımız enflasyon canavarıyla boğuşurken, Türk Lirasının değeri hızla düşerken; zayıf TL bizim için fırsat, Türkiye’de varlıklar çok ucuz diye açıklama yapan, Erdoğan’ın “15 Temmuzun finansörü” dediği Birleşik Arap Emirliklerine ait bir şirket.
Ant international: Trendyolu da alan Alibaba grubun alt şirketi.
Demek ki bu işin hamisi Cumhurbaşkanı Erdoğan (ve ailesi) imiş.
Yıllık 46 milyar TL.
Hatırlayın, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşında yapılan iyileştirmenin bütçeye 41 milyar TL maliyeti olacağını adeta yakınarak söylemişti.
Emekliye açlık sınırının neredeyse yarısı kadar bir maaşı reva gören, her kesimi ağır vergilerle boğan hükümet; söz konusu kendi çıkarı olunca tek bir firmaya 46 milyar TL bağışlamaktan çekinmiyor.
Hükümet her zaman olduğu gibi, kendi çıkarları için vatandaşın çıkarlarını hiçe saymıştır!
Aklıma bir söz geldi;
İnsan babasını seçemez ama kayınbabasını seçebilir. 🙂
Anlayan anladı…”
Fenerbahçe, Milan Skriniar Transferinde Mutlu Sona Ulaştı! Bonservisi Alındı