41,8524$% 0,23
48,6493€% 0,44
55,9065£% 0,24
5.643,05%1,34
9.496,00%1,56
4.208,66%1,62
10.398,97%0,80
4695107฿%0.87098
41.88$%0.01721
Hazır giyim sektöründe kriz kapıda.
Ünlü tekstilci Abdullah Kiğılı, Anadolu’daki birçok fabrikanın kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve üretimin hızla Mısır ile Uzak Doğu ülkelerine kaydığını belirtti.
Perakende sektöründeki durgunluk, iflaslar ve üretimin yurt dışına yönelmesi, hazır giyim sektöründe alarm zillerinin çalmasına sebep oldu.
Kiğılı, “Bizi büyük bir felaket bekliyor. 6 ay sonra üretim duracak, ürün bulmak mümkün olmayacak. Devlet hazır giyim ve tekstili artık önemsemiyor” diyerek sektörde yaklaşan krizi açıkça belirtti.
Bir Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, 450 AVM’nin yenilenmesinin sürdürüleceğini ancak yeni AVM yapmanın ekonomik olarak mümkün olmadığını söyledi.
“Enflasyonu Düşüremeyiz Ama Maliyetleri Yönetebiliriz”
Mağazalar zinciri bulunan bir giyim firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise sektördeki zorluklara rağmen umutlu olunması gerektiğini, enflasyon ve faizin düşürülmesinin mümkün olmadığını ancak maliyetlerin daha iyi yönetilebileceğini ifade etti.
Son dönemde artan konkordato ve iflaslar, üretimin dışa kayması ile yükselen maliyetler tekstil ve perakende sektörünü tarihinin en zor dönemine soktu. Sektör temsilcileri, Türkiye’de milyonlarca kişiye istihdam sağlayan hazır giyim sektörünün geleceği için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Adli Kontrol Tedbirleri Basın Özgürlüğünü Tehdit Ediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.