İBB: Tüm çevreleri izansız, ahlaktan yoksun, siyasi amaç taşıyan mesnetsiz iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz | Tivi 6Tivi 6

21 March 2025 - 03:10

İBB: Tüm çevreleri izansız, ahlaktan yoksun, siyasi amaç taşıyan mesnetsiz iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz

İBB: Tüm çevreleri izansız, ahlaktan yoksun, siyasi amaç taşıyan mesnetsiz iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz
Son Güncelleme :

20 Mart 2025 - 11:42

İBB’den yeni bir açıklama yapılarak “TBB ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun haksız ve hukuksuz yere gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak sosyal medyada bazı hesaplar ve yayın kuruluşları tarafından bilinçli bir dezenformasyon seferberliğine girişildiği anlaşılmıştır.” denildi. Açıklamada, “Farklı hesaplardan İBB Başkanına 250 milyar ile 560 milyar lira arasında yolsuzluk istinadı yapılmaktadır. Bu iddiayı ortaya atanların İBB’nin 2025 yılı bütçesinin 564 milyar lira olduğundan habersiz olduğu da açıktır. Tüm çevreleri bu izansız, ahlaktan yoksun, siyasi amaç taşıyan mesnetsiz iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi gün içinde ikinci kez dezenformasyon uyarısı yaptı. Uyarıda, idddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklama şöyle:

“TBB ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun haksız ve hukuksuz yere gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak sosyal medyada bazı hesaplar ve yayın kuruluşları tarafından bilinçli bir dezenformasyon seferberliğine girişildiği anlaşılmıştır.

“Mesnetsiz iddialardan uzak durmaya” davet

Aynı merkezden yönetildiği görülen karalama kampanyasında en dikkat çekici dezenformasyonlardan birisi, gerçeklerle açıkça çelişen iddialardır. Bu iddialar yalnızca kamuoyunu yanıltmaya ve milletin iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanını itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlerdir.
Farklı hesaplardan İBB Başkanına 250 milyar ile 560 milyar lira arasında yolsuzluk istinadı yapılmaktadır. Bu iddiayı ortaya atanların İBB’nin 2025 yılı bütçesinin 564 milyar lira olduğundan habersiz olduğu da açıktır. İBB, söz konusu bütçe ile İstanbul’un sudan ulaşıma, metrodan altyapı yatırımlarına kadar birçok kalemini karşılamakta, ayrıca 95 bin çalışanına da maaş ödemektedir. Tüm çevreleri bu izansız, ahlaktan yoksun, siyasi amaç taşıyan mesnetsiz iddialardan uzak durmaya davet ediyoruz. Dezenformasyonla mücadelemiz sürecek…”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.