39,7359$% 0.35
46,2104€% 0.42
54,1606£% 0.43
4.248,75%0,45
6.939,00%-0,03
3.325,66%0,09
9.418,52%-0,32
฿%
$%
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kira artışlarını dengelemek amacıyla yeni bir adım atılacağını duyurdu. Kurum, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kiralık konut üretileceğini ve bu sayede hem konut arzının artırılacağını hem de fiyatların kontrol altına alınacağını açıkladı.
Bakan Kurum, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul’da kiralık konut yaparak hem kentsel dönüşüme katkı sunmuş olacağız hem de gayrimenkuldeki kira artışlarını aşağı çekip dengeleyeceğiz. Bu projeyle vatandaşlarımızı fahiş kira baskısından kurtarıp, devletin kiracısı yapacağız.”
Yeni sistemle birlikte, İstanbul’da kiralık konut üretimi doğrudan devlet eliyle yürütülecek. Uygulama, hem sabit gelirli vatandaşların konut erişimini kolaylaştırmayı hem de özel sektör kaynaklı kira enflasyonunu azaltmayı hedefliyor.
Projelerin, İstanbul’daki kentsel dönüşüm planlarıyla entegre biçimde ilerleyeceğini belirten Bakan Kurum, bu hamlenin aynı zamanda şehirdeki riskli yapı stokunun dönüşümünü hızlandıracağını da sözlerine ekledi.
Devlet eliyle kiralık sosyal konut üretiminin, özellikle son yıllarda ciddi artış gösteren İstanbul kira piyasasına denge getirmesi bekleniyor. Uzmanlar, bu modelin hayata geçirilmesiyle birlikte arz-talep dengesinin yeniden kurulacağını ve serbest piyasada da kira fiyatlarının gerileyeceğini öngörüyor.
Lahey’de diplomasi trafiği: Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.