DOLAR

43,1520$% 0.03

EURO

50,3765% 0.26

STERLİN

58,2309£% 0.2

GRAM ALTIN

6.361,99%1,78

ÇEYREK ALTIN

10.529,00%1,55

ONS

4.599,20%2,04

BİST100

12.200,95%0,93

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara HAFİF KAR YAĞIŞLI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • İstanbul’da Sahipsiz Köpeklerin Kontrolsüz Beslenmesi Yasaklandı: Belediye ve Valilikten Yeni Genelge

İstanbul’da Sahipsiz Köpeklerin Kontrolsüz Beslenmesi Yasaklandı: Belediye ve Valilikten Yeni Genelge

İstanbul Valiliği, kent genelinde sahipsiz köpeklerin kontrolsüz şekilde beslenmesini yasaklayan yeni bir genelge yayımladı. Genelge, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunması Hakkında Uygulama Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda, sahipsiz hayvanlara yönelik görev ve sorumlulukların yerel yönetimlere ait olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Valilik tarafından yayımlanan “Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Yapılması Gereken İş ve İşler Hakkında” başlıklı genelgede, 05 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirilen İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda kent genelindeki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

Genelgeye göre, İstanbul’daki tüm belediyelere sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanı ve bakımevi kurulması amacıyla yer tahsisleri gerçekleştirildi. Tahsis edilen alanlarda projelendirme, ihale ve inşaat süreçlerinin hızla tamamlanması, sahipsiz köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve rehabilitasyon süreçlerinin ivedilikle yürütülmesi hedefleniyor.

Valilik açıklamasında, özellikle sağlık ve eğitim kurumları, havalimanları, ibadethaneler, park, bahçe, yol kenarları ve çocuk oyun alanlarında sahipsiz köpeklere yönelik kontrolsüz beslemenin önüne geçilmesinin önemine dikkat çekildi. Ayrıca, uygulamanın sıralı sorumlu amirler tarafından titizlikle takip edileceği, aksaklık yaşanması halinde sorumlulukların ilgili belediyeler tarafından mevzuat çerçevesinde değerlendirileceği ifade edildi.

Genelge, halk sağlığı ve güvenliğini korumak, haşere ve kemirgen popülasyonundaki artışın önüne geçmek, çevresel kirliliği ve ekolojik denge bozulmalarını engellemek amacıyla hayata geçiriliyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malatya City Outlet’te Dünya Çocuk Hakları Günü Coşkusu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

soneros latin grill balmoral resort istanbul eşya depolama kuru kayısı