DOLAR

38,2552$% 0.34

EURO

43,8333% 0.15

STERLİN

51,0885£% 0.12

GRAM ALTIN

4.075,24%0,33

ÇEYREK ALTIN

6.682,00%0,64

ONS

3.326,81%0,01

BİST100

9.317,24%-0,84

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara HAFİF YAĞMUR 20°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

DEM Parti 13 maddelik talep listesi iletti mi?

ad826x90

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasından gerçekleşen kritik zirve sonrası DEM Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taleplerinin bulunduğu öğrenildi. DEM Parti, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 13 maddelik talep listesi bildirdiği iddia edildi.

ad826x90

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 yıl aradan sonra DEM Parti heyeti ile ilk kez bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrının ardından yeniden başlayan süreç, terör örgütü lideri Öcalan’ın PKK’ya yönelik yaptığı ‘kendini feshet’ çağrısıyla birlikte yeni bir boyut kazanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GÖRÜŞME SİNYALİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Grup Toplantısının ardından yaptığı açıklamada DEM Parti’nin randevu talep etmesi halinde görüşeceğini açıklarken, TBMM’de düzenlenen iftar sırasında DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ile ayak üstü yaptığı sohbette Ramazan Bayramı’ndan sonra görüşmenin gerçekleşebileceği mesajını vermişti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Nisan’da TBMM’de gerçekleşen AKP Grup Toplantısı’nda 10 Nisan Çarşamba günü görüşmenin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

SON OLARAK DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
10 Nisan günü gerçekleşen görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti arasında 13 yıl sonra yapılan ilk yüz yüze görüşme oldu. Cumhurbaşkanı son olarak başbakan olduğu dönemde, 12 Haziran 2012’de, dönemin Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile Başbakanlık ofisinde bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıllık aranın ardından DEM Parti’nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile Beştepe’de bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile MİT Başkanı İbrahim Kalın da eşlik etti.

ad826x90

13 MADDELİK TALEP LİSTESİ
DEM Parti heyetinin görüşmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 13 maddelik bir talep listesi sunduğu ortaya çıktığı iddia edildi.

Sözcü’nün haberine göre;
1- Öcalan’ın tecridi kaldırılsın. İletişim özgürlüğü güvence altına alınsın.
2- PKK’nın silahsızlandırma süreci için özel bir yasa çıkarılsın.
3- Eşit ve özgür yurttaşlık ilkesi yasalarla güvence altına alınsın.
4- Demokratik Dönüşüm ve Barış Kanun Teklifi hazırlansın.
5- Hasta tutuklular salıverilsin.
6- Barış süreci için Meclis’te özel yetkili bir komisyon kurulsun.
7- TBMM Başkanı tüm partilerle görüşerek uzlaşı metni hazırlasın.
8- Belediyelerdeki kayyum uygulaması son bulsun.
9- Cezaevindeki belediye başkanları serbest bırakılsın, tutuksuz yargılansın ve göreve iade edilsin.
10- Umut hakkı yasa teklifleri gündeme alınsın.
11- Örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın.
12- Yürürlükteki Terörle Mücadele Kanunu değişsin.
13- AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları mutlaka uygulamaya alınsın.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İmamoğlu’nun avukatından flaş açıklamalar! Karar neden çıkmadı?

HIZLI YORUM YAP