39,7720$% 0.03
46,7393€% 0.73
54,7840£% 0.83
4.237,06%-0,53
6.916,00%-0,66
3.328,22%-0,11
9.346,53%-0,76
฿%
$%
Kamu işçilerine zam pazarlığı hız kesmeden sürüyor. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında milyonlarca çalışanın merakla beklediği ikinci zam teklifi için tarih netleşti. Hükümetin yeni önerisi, yarın kamuoyu ile paylaşılacak.
Karayolları, demiryolları, enerji santralleri, hastaneler, üniversiteler ve birçok kamu kurumunda çalışan on binlerce işçi, maaş zammı görüşmelerini yakından takip ediyor. Zam beklentisinin yüksek olduğu bu süreçte gözler TÜHİS ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamalarına çevrildi.
Geçtiğimiz hafta yapılan ilk teklifte, kamu işçilerine ilk 6 ay için %16, ikinci 6 ay için %8 zam önerilmişti. Bu oran, sendikalar tarafından yetersiz bulunmuş ve yeni teklif için beklentiler yükselmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci teklifin bu hafta içinde yapılacağını açıklayarak, sürecin şeffaf ve istişareyle yürütüldüğünü vurgulamıştı.
Kamu işçilerine yapılacak ikinci zam teklifi, yarın açıklanacak. Görüşmelerin gidişatı, sadece çalışanları değil, ekonomiyi de yakından ilgilendiriyor. Gözler şimdi hükümetin, işçi sendikalarıyla uzlaşma sağlayıp sağlayamayacağında.
Martı TAG’a mahkemeden müjde! E-Ulaşım lisansı resmen onaylandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.