DOLAR

39,4438$% 0.2

EURO

45,5509% 0.03

STERLİN

53,3780£% -0.1

GRAM ALTIN

4.292,47%0,19

ÇEYREK ALTIN

7.054,00%0,39

ONS

3.384,95%0,00

BİST100

9.339,59%-0,11

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AÇIK 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • Kırmızı elmas hasadı başladı: Kurşunlu çileği 80 TL’ye alıcı buluyor

Kırmızı elmas hasadı başladı: Kurşunlu çileği 80 TL’ye alıcı buluyor

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde, Türkiye’nin en kaliteli çileklerinden biri olan ve “kırmızı elmas” olarak anılan Kurşunlu çileğinde yılın ilk hasadı başladı. Yaklaşık 13 bin dekar alanda üretimi yapılan çilekten bu yıl 10 bin ton rekolte bekleniyor. Hasat edilen çilek tarlada kilogramı 70-80 TL arasında satılıyor.

Mayıs Sonuna Sarkan Hasat, 3,5 Milyon Liralık Kayıp Getirdi

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bu yıl yaşanan don ve kırağı olayları nedeniyle çilek hasadının yaklaşık bir ay geciktiğini belirtti. Normal şartlarda 1 Mayıs’ta başlaması beklenen hasadın, Mayıs sonuna sarkması, sadece Kurşunlu bölgesinde 3,5 milyon TL’lik kayba yol açtı. Çelik, “Buna rağmen bu yıl yine 10 bin ton civarında üretim bekliyoruz” dedi.

Bölge Ekonomisine 600 Milyon TL’lik Katkı

Kurşunlu çileğinin kilogram fiyatının ortalama 60 TL olduğu düşünüldüğünde, bölge ekonomisine yaklaşık 600 milyon TL’lik gelir sağlanması bekleniyor. Kurşunlu’nun yanı sıra Hasanpaşa, Eymir, Süpürtü, Özlüce, Çitli ve Kınık gibi çevre köyler de üretime katkı sağlıyor.

4 Ülkeye İhracat Sürüyor

Kurşunlu çileği sadece iç pazarda değil, uluslararası alanda da yoğun talep görüyor. Bu yıl da soğuk hava nedeniyle ihracat süreci gecikse de Irak, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna başta olmak üzere dört ülkeye çilek ihracatı gerçekleştiriliyor. İhracatçılar bölgeye gelerek doğrudan üreticilerle temas kuruyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dervişoğlu’ndan Ümit Özdağ’a geçmiş olsun mesajı: “Aramıza hoş geldin”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.